Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji teknoloji fuarı ces 2014 amerika'da başladı - Teknoloji Haberleri
        1

        Teknoloji devlerinin çılgınlıklarına sahne olan CES 2014, kapılarını açtı. Bükülebilen telefonlardan, esnek televizyonlara, SD kart boyutundaki bilgisayarlardan, son model otomobil teknolojilerine kadar birçok yeniliğin tanıtıldığı etkinlikte bombalar bir bir patlıyor.

        İşte hiçbir yerde göremeyeceğiniz çılgın teknolojiler...

        2

        Tüketici elektroniği ve teknolojilerindeki önemli yeniliklerin dünyaya ilk duyurulduğu etkinlik olarak bilinen CES 2014, 7 Ocak'ta ABD’nin Las Vegas eyaletinde başladı ve 10 Ocak'a kadar açık kalacak.

        3

        Tanıttığı ürünlerle fotoğraf dünyasına hareketli saatler yaşatan Fujifilm fuarda porte çekimler için özel olarak hazırladığı XF 56 mm F1.2 R lensini eklediğini duyurdu. Sunduğu F/1.2 diyafram değeri ve 56mm odak uzaklığı ile özellikle porte çekimleri oldukça ideal bir yapı ortaya koyan lens, Fujifilm'in X-Sistem aynasız fotoğraf makineleri ile tam uyumlu olarak çalışıyor ve dahili otomatik netleme sistemiyle kararlı ve sessiz sonuçlar ortaya koyabiliyor.

        4

        Huawe'in geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu Ascende Mate adlı telefonunun devam modeli olan Ascend Mate 2, fuarda resmen tanıtıldı. Huawei Ascend Mate 2, 720p çözünürlükte 6.1 inç'lik IPS panele ve Gorilla Glass çözümüne sahip. Huawei Ascende Mate 2'nin en dikkat çekici özelliklerinden biri de uzun pil ömrüne ek olarak ters şarj çzelliğiyle başka telefonları şarj edebilmesi.

        5

        Fuarda tanıtılan bir diğer ilginç ürün ise güneş enerjisiyle telefonları şarj eden kılıf. Enerplex isimli şirketin ürettiği telefon kılıfın üzerinde yer alan güneş paneli sayesinde telefonları güneş enerjisiyle şarj edebiliyor. Bu sayede şarj kablolarıyla uğraşmak durumunda kalmıyorsunuz. Aynı kılıfın tabletler için olanı da mevcut.

        6

        LG kıvrımlı telefonun yanında fuarda kıvrımlı televizyonunu da tanıttı. fuarda tanıtılan diğer bir ürün olan Samsung'un bükülebilen TV'si, 105 inç'lik boyutuyla LG'nin TV'sinden daha büyük olsa da OLED teknolojisini kullanmıyor.

        7

        Intel, 'Edison' adını verdiği SD kart boyutlarındaki mini bilgisayarını tanıttı. Linux işletim sistemi ile çalışan bu bilgisayar, çok düşük güç tüketimi, sahip olduğu özel uygulama mağazası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda.Açıklama da bulunan İntel CEO'su Brian Krzanich, Edison'un çıkış tarihi için 2014 yılının ortalarını işaret etti.

        8

        LG fuarda kıvrımlarıyla dikkat çeken G Flex modelini tanıttı. 177 gramlık telefon, 6 inçlik 720 p kavisli OLED ekrana ve 13 megapiksellik bir kameraya sahip.

        9

        Samsung, Note serisinin en büyük modelini fuarda tanıttı. Galaxy Note Pro 12.2, 12.2 inç'lik dev bir ekrana sahip ve bu sayede 2560x1600 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabiliyor. Modeline göre Exynos 5 Octa 5420 veya Snapdragon 800 işlemciden güç alan cihaz 32 ila 64 GB'lık hafızalara sahip.

        10

        Samsung, fuarda 85 inç'lik ekrana sahip bükülebilir ilk televizyonunu tanıttı. Prototip olan ürün olan Samsung Bendable düz bir ekrandan eğimli bir ekrana dönüşebiliyor.

        11

        Dünyanın ilk 8K çözünürlüklü 85 inç televizyonunu 2011 yılında tanıtan Sharp, CES 2014 fuarında ise gözlüksüz 3D içerik izleme imkanı sunan 8K çözünürlükteki 85 inç televizyonunu duyurdu. Ancak 2011 yılında olduğu gibi bu model de bir prototip ve henüz ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda bilgi yok.

        12

        Kablosuz iletişim kurularak iOS ve Android'li cihazlar üzerinden Uzaktan kumanda edilebilme özelliğine sahip Sphero 2.0 adlı oyuncak, top ve silindir biçiminde olmak üzere iki çeşit yapıya sahip. Oldukça hızlı hareket edebilen oyuncak, eğlence severlerin yeni gözdesi olacağa benziyor.

        13

        Yahoo, fuarda insanların internette arama yaparken gerçekten neyi aramak istediklerini önceden tahmin edebilen yazılımı tanıttı. Böylece Yahoo arama motoru devi Google'a karşı bir avantaj sağlamış oldu.

        14

        Intel, CES 2014’te iş ortakları ile birlikte Intel tabanlı cihazlar için insan gibi sezerek hareket etme olanağı sunan “Intel RealSense teknolojisi” adlı yeni ürün grubunu duyurdu. Yeni ürün grubunun ilk ürünlerinden biri cihazların, derinliği insan gözü gibi “görmesine” olanak tanıyan Intel RealSense 3D kamera oldu. Intel RealSense 3D kamera, dünyanın ilk ve en küçük bütünleşik 3D derinlik ve 2D kamera modülü olma özelliğini taşıyor.

        15

        Netatmo tarafından geliştirilen June isimli bileklik kullanıcıların güneş yanıklarından korunmasını sağlayan kullanışlı bir bileklik. Bileklik sensörleri yardımıyla güneş ışınlarının şiddetini ölçüyor ve kullanıcılara gösteriyor. Chazın bu yılın ortalarında 99 dolardan satışa sunulması bekleniyor.

        16

        13 inç'lik ekranıyla 1366x768 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşan Toshiba Chromebook 16 GB depolama kapasitesine sahip. Google Drive ile 100 GB'a kadar online depolama kapasitesi kullanılabilirken cihaz 16 Şubat'ta 280 dolarlık fiyat etiketiyle satışta olacak.

        17

        PC üreticisi Lenovo, bu hafta kapılarını açan CES 2014'le beraber yeni ürünlerini ortaya çıkardı. 10 inç'lik ekrana sahip yeni Lenovo tablet MIIX 2, sadece 0.9 cm kalınlığında 590 gram ağırlığında. 8.1 inç'lik kardeşine göre çözünürlüğü 1280x800'den 1920x1200'e yükselen cihaz, gücünü dört çekirdekli Intel Atom işlemciden alıyor. 128GB depolama alanına sahip tablet, genişleme için microSD slotuna da sahip.

        18

        Fuarda lüks otomobil markaları da dikkat çekti. Bunlardan biri de Audi oldu. Audi'nin Sport Quattro lazer aydınlatmalı modeli, Las Vegas’ta düzenlenen CES Fuarı'nda yerini aldı. Tanıtılan model, 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenen Sport Quattro Concept'in revize edilmiş güncel sürümü olarak görülüyor.