Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Avea'nın yeni akıllı telefonu Avea inTouch 3'ü tanıttı, Avea'nın akıllı telefonu, Avea inTouch 3 satışa çıktı - Teknoloji Haberleri

        Avea, kendi markasını taşıyan üçüncü akıllı telefonu Avea inTouch 3'ü satışa sundu. Panaromik fotoğraf çekimine ve yüz tanımaya imkan veren telefonun 4,5 inç ekran genişliği bulunuyor.

        Avea CEO'su Erkan Akdemir, "Daha önceki satışlara baktığımızda 100 binin üzerinde bir satış gerçekleştirdik. Umarım bu seride de rakam katlanarak devam eder." diye konuştu. Akdemir, akıllı telefonları her seferinde bir öncekine göre daha gelişmiş bir şekilde tüketicinin beğenisine sunduklarını kaydetti. Avea inTouch 3'ün rakiplerine oranla bir tık daha önde olduğunu dile getiren Akdemir, "Telefonu kullanmaya başladıktan sonra mobil internet kullanımı kullanıcıda yüzde 4 üzerinde bir artış gösteriyor. Bu da kullanım noktasında nasıl bir evrim yaşandığını, telefonların kullanım alışkanlıklarını nasıl değiştirdiği noktasında bize güzel bir fikir veriyor." dedi.

        'ŞUBAT RAKAMLAI NET DEĞİL'

        Telefonların bir bölümünü Türkiye'de Avea ailesi ve iş ortakları ile ürettiklerini aktaran Akdemir, bunun kendileri için önemli bir yenilik olduğunu vurguladı. Telefon üretiminde uygulanan vergi oranlarından da Akdemir, "Türkiye'de cep telefonu konusunda çok yüksek oranda vergiler var ve bu Türkiye'deki üretimi baskılıyor. Umarım ilerleyen dönemlerde vergi noktasında rahatlatıcı bir takım önlemler alınır. Üretimimizi ve bu alandaki teşviklerin oluşmasıyla istihdama katkıda bulunacak bir iş kolu haline gelir." temennisinde bulundu. 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren cep telefonu satışlarına getirilen kredi kartı taksit uygulamasına da değinen Erkan Akdemir, "Ocak ayında talep patlaması yaşandı. Şubat ayı rakamları henüz netleşmedi ama Ocak ayında yüzde 28'lik bir artış gerçekleşti akıllı telefon pazarında. Bu artış aslında normal bir artış değil. Tüketicilerin kredi kartı yasası çıkmadan önce taleplerini öne çekmesi söz konusu. Bu yasa yürürlüğe girdiğinden bu yana müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre çözümler ürettik. Önümüzdeki dönemde de bu konuda geliştiremeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk de Avea inTouch 3'ün teknik donanımı hakkında bilgi verdi. Müşterilerin daha büyük ekran taleplerini değerlendirerek 4,5 inç ekran genişliğinde yeni telefonu ürettiklerini anlatan Ertürk, telefonun; 1,3 çift çekirdek işlemci, siyah ve beyaz iki farklı renk, panoramik fotoğraf çekimi, yüz tanıma gibi birçok özelliğinin bulunduğunu söyledi. Avea inTouch 3'ün fiyat-fayda dengesiyle de iddialı olduğunu vurgulayan Ertürk, dünya markalarının akıllı telefonlarına eşdeğer özellikler taşıyan Avea inTouch 3'ü 549 TL'den satışa sunduklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ