Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide çığır açacak en son yenilikler - Teknoloji Haberleri
        1

        CLEARVIEW’DAN GÖRÜNMEZ HOPARLÖR

        Hem müzik hem tasarım diyenlere Clearview’dan iyi haber var. Şirket ‘Clio’ adını verdiği yeni hoparlör setleriyle özellikle tasarım konusunda yüksek beklentileri olan müşterilerine yöneldi.

        2

        Kablosuz bluetooth teknolojisiyle çalışan hoparlörün en ilgi çekici özelliği büyük bölümünün camdan oluşması. Yansıması az 1 mm. kalınlığındaki bu dayanıklı cam titreşimleri yüksek kalitede sunuyor.

        3

        KULAKLIK KABLOSU YERİNİ BULDU

        Athos-C aslında 40 yıldan beri elektrik süpürgeleri için kablo toplama sistemleri geliştiriyor. Ancak belli ki tüketici elektroniğinde trendin artık mobilde olduğunu fark eden şirket bu alanda da deneyimini konuşturmak istemiş.

        4

        Athos-C kablo sarma sistemini kulaklığa uygulayarak “Wind” adını verdiği ürününü geliştirdi. Böylece mobil cihazlarında müzik dinlerken hemen herkesin ortak sorunu olan kablo düğümlenmesi sıkıntısı ortadan kalktı. Ürün iPhone 4S-5S ve Galaxy 4 uyumlu.

        5

        ONYX’İN AKÜSÜ 2 HAFTA GİDİYOR

        Çinli mobil telefon üreticisi Onyx yeni ürünü InkPhone’u tanıttı. Diğer akıllı telefonlardan çok farklı görünmeyen telefonun en önemli özelliği ekranının E-Ink Display adı verilen mürekkep bazlı bir yapıya sahip olması. 4.3 inç genişliğindeki tasarruflu ekran sayesinde akü 2 hafta dayanabiliyor.

        6

        ROBOTİK YÜRÜME DESTEĞİ HAZIR

        İsrail’de Argo Medical Technologies tarafından geliştirilen yürüme destek sistemi özellikle kaza ve hastalık sonrası hareket yeteneğini yitiren insanlara umut vaat ediyor. Giyilebilen bir sistem olarak tasarlanan ürün kişiye özel olarak tasarlanıyor ve tüm hareket destekleri akıllı bir kol saatine kaydediliyor. Sistem yaşlılara da mekanik olarak yürüme desteği veriyor.

        7

        Giyilebilen bir sistem olarak tasarlanan ürün kişiye özel olarak tasarlanıyor ve tüm hareket destekleri akıllı bir kol saatine kaydediliyor. Sistem yaşlılara da mekanik olarak yürüme desteği veriyor.

        8

        MİCRO UÇAKLAR YAKINDA İNSAN TAŞIYACAKLAR

        Savaş alanlarından tanıdığımız insansız hava araçları (İHA) kısa bir süre sonra günlük hayatımıza da girmeye başlayacak. Ama hangi şekil ve boyutlarda? İşte D-Dalus konsepti bu soruya cevap olarak tasarlandı. 1.7 metreden 5 metreye kadar ulaşan kanat genişliğiyle araç 100 kiloya yakın yükleri de kaldırabilecek güçte.

        9

        Düşey eksenli rotorları sayesinde dikey olarak iniş kalkış yapan araç kanat yapısı yardımıyla da helikopterlerin aksine havada çok farklı uçuş manevraları yapabiliyor. Gelecek yıllarda ise aracın insan taşıyan modellerinin havacılıkta yeni bir sayfa açma ihtimali oldukça yüksek. ABD Ordusu 2020’ye gelindiğinde yeni nesil İHA’lar için en az 37 milyar dolar harcamayı planlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ