Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Twitter açıldı, Twitter erişim engeli kaldırıldı - Teknoloji Haberleri

        Ulaşım Bakanlığı, Twitter'a erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) tedbir amaçlı erişim engelleme kararından 13 gün sonra kullanıcılar yeniden Twitter hesaplarına girmeye başladı.

        TİB'in Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Twitter'a erişimi engelleme kararını kaldırılmasına ilişkin yazısı internet servis sağlayıcılara ulaştı. Söz konusu karar doğrultusunda internet servis sağlayıcıları "www.twitter.com" adresine yönelik URL bazlı engellemeyi kaldırdı.

        Mobil internet servislerinden Twitter'a erişim sağlanmaya başlarken ADSL ve diğer internet servisleri üzerinden de kısa süre içinde erişimin sağlanacağı bildirildi.

        TWITTER'DAN AÇIKLAMA

        Erişim engelinin kaldırılmasının ardından Twitter, hem İngilizce hem de Türkçe açıklamada yaptı. Yapılan kısa açıklamada "Bugünün haberlerini ümit verici buluyor, Türkiye'deki kullanıcılarımıza tekrar hoş geldiniz diyoruz." denildi.

        Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Twitter'a erişim engellendiğini içeren mahkeme kararını kaldırdı. Sorgulama ekranında "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan bir karar bulunamadı" ifadesi yer alıyor.

        Aynı dakikalarda Reuters'ten geçen haberde ise Başbakanlık'tan bir yetkili, Twitter'a erişimin engellenmesi kararının kaldırıldığını söyledi.

        Yetkili, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Twitter'a erişim yasağı kaldırıldı" dedi. Anayasa Mahkemesi'nin, sosyal medya platformu Twitter'a erişim engellenmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine ve bu kararın kaldırılmasına ilişkin kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

        AK PARTİ GENEL SEKRETERİ İPEK, HABERTÜRK TV'DE AÇIKLADI!

        AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek ise konuyla ilgili saat 17:15 sularında HABERTÜRK TV'ye yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda birkaç saat içinde Twitter açılacak" dedi.

        BAKANLIK'TAN TWITTER AÇIKLAMASI

        Ulaştırma Bakanlığı'ndan da Twitter ile ilgili açıklama geldi. Bakanlık, teknik düzenlemeler yapıldıktan sonra Twitter'ın erişime açılacağını duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ