Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Barış Kartalı Projesinin üçüncü uçağı Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi... - Savunma Sanayi Haberleri

        BOEING, Türk Hava Kuvvetleri'ne üçüncü Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağının teslim edildiğini açıkladı. Taşıdığı radar ile 1 metrelik insansız hava araçlarını bile tespit edebilen 'Barış Kartalı' Projesi'nde son uçağın teslimatı önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek.

        Türk Hava Kuvvetleri'nin HİK ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan projede ilk teslimat bu yıl yapılmıştı. Modifikasyonu Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tesislerinde tamamlanan uçaklar, gövde üzerinde 380 kilometrelik menzile sahip Northrop Grumman imalatı özel radara sahip. Sivil amaçlı geliştirilen Boeing 737-700 serisi uçakta yer alan sistemle Barış Kartalı HİK görevlerinin yanı sıra havadan komuta kontrol amaçlı da kullanılabiliyor.

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaklaşık 1,5 milyar dolarlık fiyatı en pahalı projelerinden biri olan Barış Kartalı'nda uçaklar Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı olarak görev yapıyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ