Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Körfez ülkelerinin ilgisi Trabzon'da yatak kapasitesini artıracak - Turizm Haberleri

        Doğal güzellikleriyle şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak isteyenlerin son zamanlardaki ilk tercihi Trabzon'da, özellikle Körfez ülkelerden gelen turistlerin de ilgisi üzerine, yatak kapasitesinin artırılması planlanıyor.

        Ilıman iklimi ve zengin bitki örtüsünün yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleri, yaylaları ve yöresel yemekleriyle insanları cezbeden Trabzon'u, Körfez ülkelerden gelenler başta olmak üzere, yılda ortalama 3 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor.

        Her mevsim yerli ve yabancı turistlerden rağbet gören kent, ziyaretçilerine Karadeniz'in eşsiz güzelliğinde tatil fırsatı sunuyor. Toplam 356 otel ve konaklama tesisinde 3 bin 796 oda ve 18 bin 650 yatak kapasitesine sahip Trabzon'da yatak kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor.

        "ARTAN TURİST SAYISINA BAĞLI OLARAK ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZ HIZLANDI"

        Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon'un dağ ve yaylaları, doğal, tarihi güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin tercihinde ilk sırayı aldığını söyledi.

        Kenti son yıllarda Arap turistler başta olmak üzere yılda ortalama 3 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiğini anlatan Hacısalihoğlu, artan turist sayısına bağlı olarak altyapı çalışmalarının da hızlandığını ifade etti.

        Hacısalihoğlu, kentin her mevsim yerli ve yabancı turistlerden ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Şehrimizi ziyaret eden turist sayısı 2015'in ilk 3 ayında 157 bin 42 kişi olurken, bu rakam 2016'nın ilk 3 ayında yüzde 15,7'lik artışla 182 bin 199 olarak gerçekleşti." dedi.

        Tanıtıma da önem verdiklerini belirten Hacısalihoğlu, "Bu kapsamda yurt dışında sürekli fuarlara katılıyoruz. Son katıldığımız Dubai fuarında gördük ki gerçekten bütün stantlarda kentimiz konuşuluyor. Bu durum da bizleri son derece memnun etti. Şehrimiz adına güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Bunu korumalıyız ve kendimizi sürekli yenilemeliyiz. Yeni adımlar atmamız gerekiyor. Bu kapsamda da turizm sektöründe çalışan arkadaşlarımızın daha istekli olmasını istiyoruz. Dubai'de 20 acentemiz vardı ve hepsi istekliydi. Bu gerçekten sevindirici bir olay." diye konuştu.

        "YENİ TURİZM SEZONU YOĞUN GEÇECEK"

        Hacısalihoğlu, turist sayısındaki artışa bağlı olarak bölgedeki yatak kapasitesini artırmak için de çalışma yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

        "Turizm işletmesi ve çevreye duyarlı tesisler sınıfında 41 işletmemiz bulunuyor. Bunların 2 bin 307 odası ve 4 bin 705 yatağı var. Turizm yatırım belgeli 21 otelimizde ise bin 462 odada 2 bin 994 yatağımız var. Belediye belgeli 164 konaklama tesisinde 5 bin 751, Uzungöl konaklama tesislerinde ise 5 bin 200 yatak kapasitemiz bulunuyor. Bu rakamlar göz önüne alındığında Trabzon'da toplam 356 otel ve konaklama tesisinde 3 bin 796 oda ve 18 bin 650 yatak kapasitesi var. Turist sayısındaki artışa bağlı olarak yatak kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor ve bunlara ilave olarak şu anda yüzde 5'lik bir artış bekliyoruz. Yeni yatırımların da kısa sürede karşılığını bulacağına inanıyoruz."

        Yurt dışındaki iş adamlarıyla turizme yönelik bilgi alışverişinde bulunduklarını da ifade eden Hacısalihoğlu, "Yurt dışındaki fuarlarda konuştuğumuz kişiler, bu rakamların artırılması gerektiğini bize iletiyorlar. Uzungöl'de resmi rakamlar 5 bin 200 ama aldığımız bilgilere göre bu rakam 8 ile 9 binlere yükselmiş durumda. Bazıları ise 10 binlerden bahsediyor. Bu kapsamda dünyaca ünlü Uzungöl'de de çok hızlı büyüme ve gelişme var. Tabir yerindeyse akşamdan sabaha otel yapılıyor. Müthiş bir doluluk var ve talep çok yüksek." ifadelerini kullandı.

        Hacısalihoğlu, yeni turizm sezonunun da oldukça yoğun geçeceğine işaret ederek, "Bölgeye yapılan yatırımlar istihdama da çok önemli katkı sağlıyor. Her yatırım yeni istihdamları beraberinde getiriyor. Böylelikle hem ilimize gelen turist sayısı artıyor, hem de istihdama önemli katkılar sağlanıyor. Bu da ilin ekonomisine olumlu anlamda etki yapıyor." değerlendirmesini yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ