Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Rus heyetin Türkiye’ye "turizm güvenliği" ziyareti - Turizm Haberleri

        Rusya Kültür Bakanı Yardımcısı Sergey Obrıvalin'in başkanlığındaki 14 kişilik heyet, Türkiye ziyareti kapsamında ilk önce havalimanını gezdi.

        Buradaki incelemelerin ardından Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği'nde ağırlanan heyete, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da eşlik etti.

        Yayman, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş ve bazı yetkililer ile görüşen Rus heyeti, daha sonra özel araçla havalimanından ayrıldı. Bu toplantıda, Rusya’nın Türkiye’ye yönelik charter seferlerinin yeniden başlatılması konusunun da gündeme geldiği öğrenildi.

        Rus heyetin, İstanbul'da bugün Emniyet Müdürlüğü ve Valilik ziyaretinin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'na geçeceği, yarın da bazı incelemelerde bulunmak üzere Antalya'ya gideceği belirtildi.

        Öte yandan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada, "Rusya Turizm heyetiyle İstanbul'da toplantıdayız. Türkiye-Rusya ilişkilerinde beyaz bir sayfa açacağız. Cumhurbaşkanımızın Rusya seyahati öncesi heyetler arası görüşmeler yapıp charter seferlerini başlatmayı planlıyoruz. Bu krizi fırsat bilip tanıtım, ürün, pazar stratejimizi yeniden yapılandırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ