Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm '15 Temmuz' tur paketinde - Turizm Haberleri

        Ortadoğu ülkelerinden Marmaris'e tatile gelenlerin talepleri üzerine darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı ve darbeci askerler tarafından saldırıya uğrayan Grand Yazıcı Turban Otel'e denizden turlar düzenlenmeye başladı.

        Sezonda Ortadoğu'dan 10 bin turist getiren Heysem Tur'un Marmaris Bölge Müdürü Metin Heysem, yaklaşık bir ay önce Ürdünlü turistlerin talebi üzerine yaptıkları turu ilgi görünce sürekli hale getirdiklerini söyledi. Marmaris koylarında yapılan deniz yolculuğunun güzergahını değiştirdiklerini ve otele yakın bölgeden geçtiklerini belirten Heysem "Bir süreliğine otel yakınında durarak turistlere bilgi verdik. O gece yaşanılanları anlattık. Turistlerin büyük ilgisi ile karşılaştık" dedi.

        İçmeler Limanı'ndan kalkan günübirlik tur tekneleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı oteldeki villanın yakınlarına geldiğinde yaklaşık 45 dakika burada duraklıyor. Rehberler turistlere 15 Temmuz'da ilçede ve Türkiye'de yaşananları anlatıyor, Erdoğan'ın o gece ilk olarak halka buradan seslendiğini belirtiyor. Turistler otelin fotoğrafını çekip, selfie yapıyor, bazıları da Erdoğan'a tezahüratta bulunuyor. Tura en çok Ürdün, Lübnan ve Filistin'den gelen turistler ilgi gösteriyor.

        Kadir TAMER/MUĞLA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ