Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Turizmde son durum - Turizm Haberleri

        TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2017 yılı iç pazar hedefine ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Ayık, hükümetten beklentilerini dile getirerek "İç pazarda insanların seyahatlerinin önündeki her türlü engelin kaldırılması, okul tatilleri, izinler ve burada sağlanacak tatil kredileri, kamu personeline sağlanacak tatillerle ilgili birtakım kolaylıklar gibi uygulamalar hızla devreye sokularak, sektörün bu anlamdaki çabalarına destek verilmesi gerekmektedir" dedi.

        İç pazara 2016 yılında çok ciddi değer verdiklerini ve ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Ayık, "Sadece 2016 değil son 8-10 yıllık süreçte de iç pazara konaklama sektörü olarak, Türkiye turizmcileri olarak ciddi yatırımlar yapıldı. O pazarı büyütme adına çok önemli çabalarımız oldu. Özellikle erken rezervasyon uygulamalarıyla önemli sayılara ulaşıldı" açıklamalarında bulundu.

        REKLAM

        Ayık, 2017 hedeflerinden de şu şekilde bahsetti:

        Bizim iç pazardaki en yakın hedefimiz 10 milyon insanımızı tesislerde konaklatmak. 2016 sezonunda tahminlerimize göre 7-8 milyon rakamlarına yaklaştı. 2017'de ilk hedefimiz 10 milyonu bulmak ve onun üstündeki rakamlara çıkmak. Çünkü bu bizim elimizdeki mevcut kaynak pazardır diye görmek lazım.

        BÖLGESEL TANITIM ŞART

        Şu anda Türkiye algısı ve imajıyla ilgili dünya kamuoyunda ciddi sıkıntılar olduğunun altını çizen TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Şu anda Türkiye algısı ve imajıyla ilgili dünya kamuoyunda ciddi sıkıntı var. Mutlaka Türkiye markasını başka alt markalarla tamamlamamız, desteklememiz lazım. Bu anlamda bakıldığında destinasyon tanıtımı, bölgesel tanıtım daha da büyük önem kazanmakta. Destinasyon yönetimiyle ilgili birtakım yasal düzenlemeleri hızla devreye sokup özel sektörün ve sivil inisiyatiflerin kendi kaynaklarını yaratarak, bölgesel tanıtıma ve destinasyon tanıtımına ciddi anlamda önem vermesini, yatırım yapmasını sağlamak lazım. Bununla ilgili düzenlemeleri acilen devreye sokmak gerekir" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ