Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Bir ülkeye daha vizeler kalkıyor - Turizm Haberleri

        Marri, “Yakın gelecek için bir müjde verebiliriz. Türkiye ile Pakistan arasındaki vize uygulamasının kaldırılması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

        Nevşehir'deki Kapadokya Dedeman Oteli'nde bu yıl 5'incisi düzenlenen ‘Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi'nin galasına katılan Marri, Pakistan'ın kültürel ve tarihi değerlerini anlattı. Marri birçok uygarlıga ev sahipliği yapan Pakistan'ın bugünkü kültürünün, ülkenin ev sahipliği yaptığı her bir uygarlığın, her bir dönemin sosyal birleşmesi olduğunu söyledi.

        Konuk bakan, gazetecilerin, “Türkiye ile Pakistan arasındaki vize kalkacak mı?” sorusu üzerine, yakın gelecek için müjde verebileceğini söyledi. Marri, şöyle dedi: “Vizenin kalkması iki ülke arasındaki diyalog, anlaşmaya bağlı. Biz bir adım atarsak Türkiye Hükümeti de adım atar, Türkiye bir adım atarsa, biz de bir adım atarız. Her iki ülke için de bu dış ilişkilere ve anlaşmalara bağlı bir durumdur. Bu tek taraflı değildir. Vize uygulamaları iki ülke arasındaki ilişkilere göredir. Ancak haklısınız. Türkiye ile Pakistan arasında vize uygulaması olmaması gerekir. Böylesine birbirine yakın, dost ülkeler arasında vize uygulaması olmaması gerekir. Türkiye ile aramızda çok güçlü bağlarımız var. Şahsi fikrim; dini, kültürel, siyasi açıdan bu kadar yakınlıkları olan iki ülke açısından kesinlikle vize uygulamasının kalkması gerekir.”

        ‘Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi'nin gala gecesine, aralarında Pakistan, Hong Kong, İngiltere ve İran'ın da bulunduğu 40 ülkeden 105 bilim adamı katıldı. Gecede en başarılı tezleri hazırlayan akademisyenlere teşekkür plaketi verildi. Pakistan Kültür ve Turizm Bakanı Shazia Marri de, gecede, kongrenin tertip komitesi üyelerine ülkesinin yöresel kıyafetlerinden hediye etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ