Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm "Hepinize krizsiz günler dileriz" - Turizm Haberleri

        BEGÜM ÇELİKKOL/ HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Yeni Yıl Partisi düzenledi. Sultanahmet Armada Otelde düzenlenen partide konuşan TUROB Başkanı Bayındır, 2010 yılının turizmciler açısından olumlu geçtiğini ifade etti.

        HABERTURK.COM Ekonomi Servisi'ne açıklamalarda bulunan Başkan Bayındır, İstanbul'a gelen turist sayısının azaldığını ama turizm gelirlerinin arttığını kaydetti. Bayındır sözlerine şöyle devam etti: "Gelen turist sayısında az da olsa düşüş yaşanmasının ana sebebi, yurt dışından Anadolu'ya direkt gidebilme ihtimalinin ortaya çıkmasıdır. Almanya'da yaşayan 3 milyon Alman pasaportlu Türk var. Onlar, önceden ilk olarak İstanbul'a, buradan da uçakla kendi şehirlerine gidiyorlardı. Şimdi ise yurt dışından direkt memleketlerine gidiyorlar. Böylece İstanbul'a giriş yapan yolcu veya turist sayısında bir düşüş gözleniyor. Dolayısıyla şimdiki rakamlar hakiki turist sayısını gösteriyor. 2010 yılı için 'İstanbul'a 10 milyon turist gelecek' diye hedef koymuştuk. Fakat 7 milyon turist geldi. 2011 için hedefimiz daha makul düzeyde olan 8 milyon kişiyi İstanbul'a getirmek."

        Bayındır, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olduğuna dikkat çekerken, "Ancak turizm başkenti olamadık. Fakat İstanbul'da kültürün tohumları atıldı. O tohumlar fidana sonra ağaca dönüşecek. İşte o zaman turizme ciddi fayda sağlayacak. İstanbul'un 2010 AKB olmasının getirisini özellikle 2011 olmak üzere önümüzdeki yıllarda göreceğimizden son derece eminiz. Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı, İstanbul 2010 AKB Ajansı ile bizlerin de katkıda bulunduğu tanıtımın ve ileride İstanbul'da düzenlenecek kongrelerin turizmdeki getirisini önümüzdeki yıllarda hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

        YENİ YILDA DURUM NASIL?

        TUROB Başkanı Bayındır, "Yeni yılda turist sayısı beklenen gibi mi oldu?" sorusuna, "Avrupa'daki yoğun kar yağışı Noel programlarımızı biraz aksattı, turist sayısında bu yıl biraz azalma yaşandı" şeklinde yanıt verdi.

        "KRİZSİZ GÜNLER DİLERİM"

        Başkan, yeni yıl partisinin açılış konuşmasında ise, "Bir yılı daha sevinçleriyle, coşkusuyla, acısıyla, tatlısıyla geride bırakmaya birkaç gün kaldı. 2011 yılının, hepimize ve dünyamıza, barış, dostluk, huzur, bereket, bol kazanç ve krizsiz günler getirmesini diliyorum" dedi.

        Partide Ahırkapı Roman Orkestrası da sahne aldı. Orkestranın şovu katılımcılardan büyük takdir aldı.

        TUROB'un, Sultanahmet Armada Otel'de düzenlediği yeni yıl partisinde AA muhabirine açıklama yapan Bayındır, 2010 yılının özellikle turizmciler açısından son derece güzel geçtiğini, bu yıl kendisine turizmcilerden şikayet gelmediğini ve turizmle uğraşan herkesin yılı karla kapattığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ