Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Tekne ile açılınca 4 kişi beni 1 kişi halatı tutuyor! - Turizm Haberleri

        Şafak Sezer, “Boyumun geçmediği yerlerde girmeye çalışıyorum genelde. Tabii bu esnada etrafta tanıdık olmamasına dikkat ediyorum” diyor.

        Tatille aranız nasıl?

        Tatil ve seyahat ile aram açıkçası kötü. Bir kere zaman bulamıyorum ikincisi ise yüzme bilmiyorum. Yüzme bilmedikten sonra yazın tatile çıkmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Hayatım boyunca yüzme öğrenemedim. Denize girmem gerekirse çok terledim, bunaldım diyorum ve kıyıdan denize girip sadece kendimi serinletiyorum. Boyumun geçmediği yerlerde girmeye çalışıyorum genelde. Tabii bu esnada etrafta tanıdık olmamasına dikkat ediyorum. Tekne ile açıldığımız zaman ise 4 kişi beni tutuyor, 1 kişi halatı tutuyor, tabii ben de bu arada simit ile girmiş oluyorum. Ben Ankaralıyım, bizim tek gördüğümüz su Bayındır Barajı, inşaat sularıydı yani. O yüzden çocukluğumuz boyunca hiç giremedik...

        Neden tatile gidiyorsunuz?

        Tatile genelde eşim ve çocuklarım için gidiyorum. Kuş, böcek sesi benim çok yakınımda olan ayrıntılar değil. Aslında tatil sadece Bodrum, Çeşme, Antalya’dan ibaret değil. Örneğin Ayder Yaylası’nda reklam çekimi için gittiğimde çevreyi çok sevdim. Burada 83 yaşında bir teyze ile tanıştım ve yanakları al al kan fışkırıyordu. Ben aynaya baktığımda ise yüzüm bembeyaz kireç gibiydi. Teyzemizin böyle görünmesinin nedeni çok ortada, ne derdi var ne de tasası. Mis gibi hava, doğal beslenme, bu şartlarda öyle olmasın da nasıl olsun. Teyzenin tek sorunu bu yaz kurak mı geçecek yoksa yağmurlu mu? Otlar nasıl büyüyecek. Bizim yaşam şartlarımız nasıl? Kafamız hep sorunlar ile dolu. Trafiğimiz var. Film tutacak mı? Tutmayacak mı? Şirket nasıl kurulacak, hep sorunlar ile boğuşma...

        2 BİN DOLARLIK TAX FREE İÇİN UÇAĞI KAÇIRDIK

        Tatil için gittiğiniz yurtdışı seyahatleri oldu mu?

        Yurtdışında dört ülke gördüm. Almanya, İtalya, Amerika ve Fransa. Fransa’ya iş için gittim, o da reklam çekimiydi. Paris’te büyük bir ekip olmamızdan dolayı çok tatsızlık ile karşılaşmadık. İtalya dönüşünde havaalanında tax free yüzünden uçağı kaçırdık. Gümrükte sıra inanılmaz kalabalıktı, 2 bin doları alacağız diye uçağı kaçırdık resmen. Bu da biraz havalimanında gerilmemize neden oldu.

        BENİM İÇİN TATİL ALIŞVERİŞ ÜZERİNE KURULU BİR DÜZEN

        Yurtdışında nereyi merak ediyorsunuz?

        Benim için hiç fark etmiyor. Mesela arkadaşlarımdan çok yerler görmek istediklerini duyuyorum. Örneğin Beyrut, Venedik… Ben bu tarz yerleri hiç merak etmiyorum. Benim için tatil sadece alışveriş üzerine kurulmuş bir düzen. Mesela Londra’ya gidelim desek gidip kıyafet alırız. Tarihi eserler ya da geçmişi oldum olası benim çok ilgimi çekmemiştir. Ama tabii sanat için görmek istediğim yerler var. Paris’te mesela Eyfel Kulesi’ni çok merak ediyordum. gördüm. En çok görmek istediğim yer ise Amerika. Amerika’da New York ve Vegas’a gittim. Bu sene Los Angeles’a gideceğim. Orlando’daki stüdyoları gezmek istiyorum. İşim gereği çok fazla film seyrettiğim için bu mekânları gördüğümüz zaman heyecanlanıyorum.

        ÜNSAL EREKE- GAZETE HABERTURK- HT TATİL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ