Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 80 tur şirketine ceza! - Turizm Haberleri

        Hac ve umre organizasyonu yapan şirketler yakın takibe alınırken, şikayetlere yerinde müdahale etmek amacıyla da deneyimli personelden oluşan denetim-gözetim ve rehberlik elemanlarının yanı sıra ikisi Mekke’de, ikisi Medine’de olmak üzere dört de başmüfettiş görevlendirildi. Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre, şikayetleri inceleyen bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu da 80 şirkete ceza yağdırdı.

        Diyanet’ten sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, hac ve umre ziyaretlerinin sorunsuz yürütülebilmesi için organizasyonda görev alan ekip başkanlarının raporlarının yanı sıra vatandaştan gelen önerilerin de değerlendirildiğini bildirdi.

        Gelen şikayetlerin Diyanet müfettişlerince araştırılıp, hazırlanan raporların Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nda karara bağlandığı belirten Çelik, “Şartname ve sözleşmeyle belirlenen yükümlülüklerin yerine getirilmediğinin tespiti halinde acentaya uyarma, hac ve umre organizasyonu düzenlemekten men gibi cezalar veriliyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ