Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Bu bayramın en gözde turları - Turizm Haberleri

        Ramazan Bayramı tatilinde en çok vizesiz Yunan adaları ve gemi turları ile yurt içinde ise havaların sıcak olması nedeniyle Karadeniz ve yayla turları tercih edildi.

        Gerek kriz söylentileri gerekse dövizin ani yükselişi nedeniyle tatilcileri kaçırmak istemeyen tur operatörleri, döviz kurunu sabitleyerek, kredi kartıyla ödeme imkanı sunarak ve fiyatlarda revizyona giderek, yurt dışı turlara talebi canlandırdı.

        Yurt dışına gideceklerin tercih ettiği turların başında ise vizesiz ülkeler ve özellikle Yunan adaları geldi. İkinci sırada İtalya ve İspanya gibi Avrupa ülkeleri, üçüncü sırada Uzakdoğu tercih edildi. Bazı tur operatörleri şimdiden turlarını doldurdu.

        Yurt içinde ise sıcak havalardan bunalanlar Karadeniz ve yayla turlarına rağbet gösterdi.

        Pire, Mikonos, Girit, Santorini ile Rodos'u kapsayan tam pansiyon 4 gece 5 günlük Yunan adaları turu 499 avrodan başlıyor. Yarım pansiyon 1 gece 2 günlük Batı Karadeniz turu 129 liradan, tekne turları ve raftingi içeren yarım pansiyon 6 gece 7 günlük Karadeniz-yayla turlu 643 liradan başlıyor.

        -''VİZESİZ ÜLKELERDE UCUZ TATİL FIRSATI''-

        Jolly Tur Yurt Dışı Operasyon Yetkilisi Cemal Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, döviz kurlarının yükselmesinden dolayı talebin düştüğünü ancak uzun bayram tatili beklentisinin şu anda tüm turları doldurduğunu söyledi.

        Benli, ''Satışlarımızda geçen bayram dönemine göre yüzde 100 artış var, ama beklediğimiz ölçüde değil. Bu yıl bayramın uzun olmasından dolayı daha yüksek planlamıştık, ama avronun yükselmesi biraz etkiledi. Şu anda tüm turlarımız dolmak üzere, hiç iptal yok'' dedi.

        Bayramda İtalya ve Çek Cumhuriyeti'nin yanı sıra özellikle vizesiz olan Yunan adaları, Hırvatistan, Makedonya, Rusya turlarının tercih edildiğini bildiren Benli, kredi kartıyla 4 ay öteleme kampanyası başlattıklarını, ayrıca oda başına 150 euroya varan indirim uyguladıklarını kaydetti.

        -''YURTDIŞINA 100 BİN KİŞİ ÇIKACAK''-

        Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, her bayram satış rekorları kıran turizmcilerin bu bayramda yurt dışı tur satışlarında zorlandığını, düşen talebi canlandırmak için avro kurunu 2,200 lirada sabitlediklerini ve tur operatörlerinin çoğunun buna uyduğunu bildirdi.

        Polatoğlu, ''Kuru sabitlemek oldukça etkili oldu. Yüzde 30-35 düşen turlarımız bu hafta canlandı, bu açığı kapattık. Satın aldığımız uçak ve otellerde doluluk yüzde 70'i buldu, önümüzdeki günlerde dolululuk artar. En büyük ağırlık şu anda Yunan adaları, en fazla tercih edilen ikinci destinasyon İtalya ve İspanya gibi Avrupa ülkeleri, üçüncü Uzakdoğu. Uzakdoğu'ya 649 euroya uçak dahil 9 gün tatil verebiliyoruz. Avrupa ve Yunan adaları turları 499 eurodan başlıyor. Bu bayram döneminde 80-100 bin kişinin yurt dışına çıkacağını tahmin ediyorum'' diye konuştu.

        Yurt içi turların neredeyse tamamen dolduğunu, yaz dönemi olduğu için Karadeniz, yaylalar, Yedigöller turunun ilgi gördüğünü anlatan Polatoğlu, Kıbrıs ve Antalya'da sanatçılı otellerde yer bulmanın zorlaştığını da belirtti.

        -''KIBRIS'A YOĞUN İLGİ VAR''-

        Anı Tur Kültür ve Kıbrıs Turları Direktörü Nazir Uzun, şu anda satışlarının geçen yıl ile aynı düzeyde bulunduğunu, bayram tatilinin 9 güne çıkması durumunda satışların hızlanacağını vurguladı.

        Karadeniz bölgesi ile deniz-güneş konseptli tur satışlarının ağırlıkta olduğunu anlatan Uzun, ''Turlarımız 156 TL'den başlıyor. Bayrama özel 15 Ağustos'a kadar erken rezervasyon kampanyamız var. Şu anda Kıbrıs'a da yoğun ilgi var'' dedi.

        Yurt Dışı Turlar Müdürü Ramela Avetyan ise kriz söylentileri ve dövizin artmasından dolayı yurt dışı turlarının olumsuz etkilendiğini, fiyatları revize ettiklerini ve kurları da revize edeceklerini belirtti.

        -''RAMAZAN UMRESİNE AKIN ETTİLER''-

        Arsan Seyahat Acentası Genel Müdürü Ayşe Nur Yılmazer, geçen yıl yurt içinin daha hareketli olduğunu, ancak daha ucuz ve vizesiz olduğu için tatilcilerin yurt dışına gitmeyi tercih ettiğini söyledi.

        Avroyu 2,200 TL'de sabitlediklerini bildiren Yılmazer, bayramda iki kişinin 300 avroya beş yıldızlı otelde her şey dahil 4 gece 5 günlük turlarla Sofya'ya, 619 avroya 4 gece 5 gün Kazablanka'ya, 790 avroya 3 gece 4 günlük Yunan adaları turlarına gidebildiğine dikkati çekti. Yılmazer, ''Turlarımıza Suriye'den katılanlar var. Karayoluyla Gaziantep'e geliyorlar ve tura çıkıyorlar'' dedi.

        Altınoluk Turizm Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aşkın ise 30-32 gün süreli ''Tam Ramazan Umre'' ile ''Ramazan'da Son 10 Gün Umre'' programlarına yoğun talep aldıklarını belirterek, ''En çok talep edilen sezonlardan birisi Ramazan umresidir. Ramazanı ve Kadir gecesini orada geçirmek isteyenler Medine ve Mekke'ye akın ediyor'' dedi.

        Tam Ramazanlı Umre ücretinin 1250-4100 euro, Ramazan'da Son 10 Gün Umre ücretinin 1050-2100 euro arasında değiştiğini bildiren Aşkın, ücrete uçak bileti, sabah-akşam yemek, konaklama, transfer, rehberlik ve sağlık hizmetlerinin dahil olduğunu açıkladı. Aşkın, başta Gaziantep olmak üzere Kilis, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin'den bugüne kadar 10 binden fazla insanı hac ve umreye götürdüklerine bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ