Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Bursa turizmde iddialı! - Turizm Haberleri

        Bursa Valisi Şahabettin Harput, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın artık, turizm ve hizmet sektörüne daha fazla yönelmesi gerektiğini söyledi.

        Sanayide yeteri kadar gelişme gösterildiğini ifade eden Harput, ''Bursa'nın daha fazla tahrip edilecek ne tarımı ovası ne de kesilecek şeftali bahçesi, yeşil merası kalmıştır. Sanayide yüksek teknolojiye, enerjiye yönelmemiz, özellikle organik tarımı öne alan anlayışla geleceğimizi şekillendirmemiz daha uygun olacaktır'' dedi.

        Harput, bundan sonraki dönemde özellikle turizm ve hizmet sektörünün lokomotif olması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

        ''Bursa olarak 2023'te 5 milyon turist hedefliyoruz. Bunun da gereğini yerine getirmeliyiz. Uludağ'da imar çalışmalarının bitirilmesini istiyoruz. Tarih, termal, Uludağ eksenindeki kongre, sağlık, doğa turizmini canlandırmalıyız. Dünyada 1 trilyon dolar olan turizm pastasının, 2020'de 2 trilyon dolar olacağı öngörülüyor. Bu pastadan biz neden istifade etmeyelim?''

        Özellikle termal turizm konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Harput, şunları kaydetti:

        ''Bizden termal sıcak su isteyen otellere elimizden gelen desteği veriyoruz. Şehir merkezindeki 19 otel, çok az suyla idare etmeye çalışıyorlar. Bu, Bursa'nın termal şehri olduğunu göstermez. Bir taraftan yeni kuyular açarak, bir taraftan eski kuyuları rehabilite ederek talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Şu anda faaliyette bulunan 25 otelle yeni açılacak 13 otel ve sağlık tesisine yeni su vermek üzere faaliyete geçtik. Çalışmalarımız hızla devam ediyor.''

        Harput, bunların yanı sıra Dağyenice bölgesine kurulacak termal tatil köyüyle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirterek, ''Bölgeye 2 milyar dolarlık yatırım planlanıyor. Golf, at binme gibi farklı sporların yapılabileceği bir tatil köyü kurulacak. Bu konuda özellikle yurt dışından büyük talep alıyoruz'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ