Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İngiliz şirket Türkiye'yi Avrupa'dan çıkardı! - Turizm Haberleri

        Gazetenin haberinde Türkiye'nin, tehlikeli karayollarına sahip olması ve her şey dahil kampanyaları nedeniyle turistlerin alkol kullanımının yüksek olması nedeniyle turizm sigorta şirketleri için daha pahalı olduğuna yer verildi.

        Post Office şirketinin bu uygulaması Avrupa için tatil sigortası yaptırıp Türkiye'ye gelen 22 yaşındaki Rebecca Thomas'ın mide rahatsızlığı sonucu ortaya çıktı. Buna göre Thomas rahatsızlığı sonrasında hastaneye kaldırıldı ancak yaklaşık 3500 lira tutan masrafları için sigorta şirketinden “ödeyemeyiz” cevabını aldı.

        TÜRKİYE’NİN MASRAFI ARTTI

        Rebecca'nın babası David Thomas, sigorta şirketinin böyle bir karar alma hakkı olduğunu ancak İngiliz turistlerin rağbet ettiği başlıca ülkelerden biri olan Türkiye'nin başka bir kapsama alındığı bilgisinin daha net bir şekilde duyurulmuş olması gerektiğini söyledi. Post Office şirketinin sözcüsü James Eadie ise kararın nedeninin Türkiye'ye giden turistlerin talep ettikleri tazminat masraflarının artması olduğunu belirtti.

        Geçen yıl Türkiye’ye gelen turist sayısı 2.7 milyon olurken, Post Office’in bu kararı İngilizlerin Türkiye'ye gitmek için yaklaşık iki katı kadar sigorta ücreti ödemeleri anlamına gelecek. İngiliz bir turistin eylül ayında 1 haftalık tatil için Avrupa noktalarını tercih etmesi durumunda her şey dahil kapsamlı sigorta 50 Sterlin'e mal oluyorken, Türkiye'de tatili seçerse sigorta bedeli olarak 112 Sterlin verecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ