Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Karadeniz'in Pamukkale'si! - Turizm Haberleri

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İmanlar köyü yakınlarında sarp kayalardan çıkan 25 derece sıcaklıktaki suyun travertenler oluşturduğu kaynağın bulunduğu alanın turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar ilçe belediyesi tarafından yapılıyor.

        Yüksek oranda karbondioksit ile kükürtlü hidrojen bulunan ve yöre halkı tarafından birtakım hastalıklara iyi geldiğine inanılan su kaynağının oluşturduğu 35 metre yüksekliğindeki travertenlerin, Pamukkale gibi turistlerin ilgisini çekmesi amaçlanıyor.

        Modern anlamda yararlanma olanakları oluşturulduğunda, sağlık turizmi açısından önemli bir kaynak olacağı düşünülen bölgede, tesisleşmeye yönelik çalışmalar sürüyor.

        ''GELECEĞİ TURİZME BAĞLI''

        Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hadrianaupolis Antik Kenti'nin de yer aldığı Eskipazar'ın geleceğinin turizme bağlı olduğunu söyledi.

        Bölgedeki görsel güzelliğin hizmete sunulması gerektiğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

        ''İmanlar köyü yakınlarındaki 'Karadeniz'in Pamukkalesi' olarak adlandırılan kaynağın çevresine kaplıca turizmine yönelik tesislerin inşa edilmesi için belediyemiz çeşitli girişimlerde bulundu. Bu doğrultuda çok yol kat edildi. Belediyemiz birkaç yatırımcı ile görüştü, yer tespiti yapıldı. Çok kısa süre içinde burada tesislerin yapımına başlanacak. Jeotermal su terapisiyle yapılan tedaviler talep görmekte. Jeotermal suyun, insan vücuduna yaptığı etkiler ve tedaviler, çeşitlilik arz etmesi nedeniyle her geçen gün farklı talepler görmektedir. Buraya gelen turistimiz için tesislerin yapılması kaçınılmazdır. Eskipazar ilçemiz ikinci bir Pamukkale olabilir.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ