Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Sahiller tıklım tıklım! - Turizm Haberleri

        Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin turizmcileri sevindirdiğini söyledi.

        Tatili fırsat bilen yerli turistlerin adeta bölgeye akın ettiklerini dile getiren Açıkgöz, ''9 günlük bayram tatili dolayısıyla Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. 5 Eylül'de öğleye kadar Marmaris'teki 4 yıldızlı otellerde boş yer yok'' dedi.

        Açıkgöz, Marmaris'e ağustos ve eylül aylarında ağırlıklı olarak İngiliz turistlerin geldiğine işaret ederek, ''Bu sezonda normalde yüzde 7 civarında olan yerli turist oranı yüzde 20'yi geçti. Turizmciler yerli turistlerin ilgisinden memnun. Tatilin 9 güne çıkartılması sürecinde katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

        SAHİLLER TIKLIM TIKLIM

        Hava sıcaklığının 35 derece ölçüldüğü Marmaris'te sıcak havanın tadını çıkarmak isteyen turistler ve vatandaşlar, park ve bahçeleri doldurdu. İlçe merkezindeki halk plajı ve Uzunyalı Sahili'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle, tatilciler ve turistlerin şezlonglarda yer bulmakta güçlük çektiği gözlendi.

        Bölgede tatil yapan turistlerin bir bölümü teknelerle, ''Mavi yolculuk''a çıktı. Sahilde güneşlenmeyi tercih eden turistler zaman zaman denize girerek serinlerken, otellerinden çıkmayan turistler ise havuz başlarında güneşlenerek günlerini geçirdi.

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde hava sıcaklığı öğlen saatlerinde 34 dereceye ulaştı. Bodrum'da tatil yapan vatandaşlar ve turistler sıcak havadan istifade edip denize girerek sahilde güneşlendi.

        Sıcak hava sayesinde yerli ve yabancı turistler Bitez, Kumbahçe, Gümbet, Turgutreis, Yalıkavak ve Türkbükü plajlarında denize girdi. Bazı turistlerin ise şezlonglarında uzanıp kitap okuduğu görüldü. Turistlerin bazıları da kent merkezindeki park ve bahçelerde oturup serinlemeye çalıştı.

        Sıcaklığın 34 dereceyi bulduğu Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde de turistler Belceğiz, Kumburnu plajları ile otellerin havuzlarına gitti. Turistlerin bazıları Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atladı, bazıları dalış yaptı, bazıları ise ciplerle bölgedeki antik kentlere düzenlenen turlara katılmayı tercih etti.

        Akkaya beldesi ile Gökova sahillerinde yerli ve yabancı turistler, sıcak havayı fırsat bilerek güneşlenip denize girdi. Akyaka sahilindeki kafeterya ve restoranlar ile günübirlik tur teknelerinde de yoğunluk yaşandı.

        Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belceğiz Plajı'nın işletmecisi olan Muğla Valiliğine bağlı MELSA şirketinin yöneticisi İbrahim Akoğlu, bölgede geçen yılın aynı dönemine göre iki kat yoğunluk yaşandığını bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ