Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Bir ülkeye vize tepkisi - Turizm Haberleri

        Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Trakya bölgesindeki sanayici ve iş adamlarının, Bulgaristan'a gitmeme ve vize talep etmeme yönündeki eylemlerinin sürdüğünü bildirdi.

        Altıntel, Borsa'da düzenlediği basın toplantısında, Trakya Bölgesi'ndeki ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla 28 Eylül'de Babaeski ilçesinde yapılan bölge toplantısında, Bulgaristan'ın vize uygulamalarını protesto etmek amacıyla aldıkları Bulgaristan'a gitmeme ve vize talep etmeme yönündeki kararlarının sürdüğünü belirtti.

        Bulgaristan'ın vize verme konusundaki olumsuzluklarını sürdürdüğünü ifade eden Altıntel, şunları kaydetti:

        ''Bulgaristan'ın vize konusunda çıkardığı zorluk karşısında, 22 oda ve borsa başkanı olarak, Bulgaristan ile devam eden mevcut projelerin dışında bir daha onlarla karşılıklı projelere ortak olmayacağız. Vize sorunu düzelmediği takdirde bize destek olmadıkları müddetçe kişisel, kültürel, ekonomik işbirliğimizi askıya alıyoruz. Vize vermedikleri zaman ne Bulgaristan'a gidip ziyaret edebiliriz, ne iş yapabiliriz, öyle bir sıkıntımız var. Bu sorunumuzu Cumhurbaşkanımıza kadar ilettik.''

        Altıntel, bugüne kadar sorunun çözülmesi için sustuklarını ama sorunun daha da çözümsüzlüğe gitmesi üzerine Bulgaristan'a gitmeme ve vize talep etmeme kararı aldıklarını, sorun giderilinceye kadar bunu sürdürmeye kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ