Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İngiltere,İngilizlerin en favorisi Türkiye! - Turizm Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, ''Türkiye, İngilizler için en sevilen, en favori seyahat destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Sadece geçen yıl Türkiye, İngiltere'den 2,6 milyon ziyaretçi çekmiştir'' dedi.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Belek'teki bir otelde İngiliz Acentalar Birliği 2012 Genel Kurulu dolayısıyla düzenlenen galaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, İngiliz Acentalar Birliği Başkanı John Mcewan, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ile çok sayıda İngiliz seyahat acentasının temsilcisi katıldı.

        Özarslan, galada yaptığı konuşmada organizasyonun bu yıl Türkiye'de gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu ve İngiliz Acentalar Birliği ile gelecek yıllarda iş birliği yapmayı istediklerini söyledi.

        Özarslan, organizasyonun İngiltere ile Türkiye arasındaki iş birliğini daha arttıracağına inandığını kaydetti.

        İngilizlerin en çok ziyaret ettiği ülkelerden birinin Türkiye olduğuna dikkati çeken Özarslan, şöyle konuştu:

        ''Türkiye, İngilizler için en sevilen, en favori seyahat destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Sadece geçen yıl Türkiye, İngiltere'den 2,6 milyon ziyaretçi çekmiştir. Tabi ki seyahat acentaları ve tur operatörleri olarak İngilizlerin ülkemize olan bu ilgisine hem şahitlik etmektesiniz, hem de katkıda bulunmaktasınız.''

        ''Dünyanın en hızlı gelişen turizm sektörlerinden birine sahip olan Türkiye, uluslararası turist gelişi açısından dünyada altıncı sıraya yükselmiştir'' diyen Özarslan, bu şekilde Türkiye'nin global seyahat pazarındaki en önemli aktörlerden biri haline geldiğini anlattı.

        Antalya'nın Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Özarslan, Antalya'yı yılda 10,5 milyon yabancı turistin ziyaret ettiğini vurguladı.

        Antalya'nın dünyada en çok ziyaret edilen 3 kent konumunda olduğunu ifade eden Özarslan, doğası, yüksek kalitedeki konaklama tesisleri, tarihi ile Antalya'nın dünyaca tanındığını sözlerine ekledi.

        Konuşmanın ardından Özarslan, İngiliz Acentalar Birliği Başkanı John Mcewan'a tabak hediye etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ