Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları sağlık turizmi - Turizm Haberleri

        Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bursa'nın bin 500 yıllık kaplıca kenti olmasına rağmen son 50 yıldır bu özelliğini kaybetmeye başladığını belirterek, "5 yıldızlı termal otel yaparak termal kent olamayız. Dünyadaki örnekleri gibi Bursa'ya termal kür merkezi kurmak zorundayız" dedi. Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), Mudanya Montania Otel'de gerçekleştirdiği toplantıda Termal Kür Merkezi ve Termal Kür Parkı'na yönelik önerilerde bulundu.

        Toplantıya Bursa'daki sağlık ve turizm sektör temsilcileriyle birlikte Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi(THTDC) Başkanı Emin Çakmak ve Senegal Ankara Büyükelçisi İsaak MBacke katıldı.

        BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bursa'nın turizm alternatifleri arasında kış turizminden doğa turizmine, sağlık turizminden inanç turizmine kadar birçok turizm çeşidine imkân tanıdığını belirterek, bunların içinde termal turizme dikkat çekti. Başkan Esgin sözlerini şöyle sürdürdü:"Bursa bin 500 yıllık bir termal kent. Ama son 50 senedir ;bölgesinde bile termal kent algısını kaybetmiş durumda. Son yıllarda yapılan yatırımlar çok önemli. Ancak 5 yıldızlı termal otel yaparak termal kent olamayız. Termal kent olmak için dünyadaki örneklerinde olduğu gibi termal kür merkezini Bursa'ya kurmak durumundayız. Termal kür merkezleri termal suyu bilimsel tıp yöntemleriyle tedaviye dönüştüren merkezlerdir. Dünya çapında bir termal kür merkezi ve yanında termal kür parkı Bursa'yı termal turizmin dünyadaki yeni destinasyonu yapar. Bursa'nın gelecek vizyonunda medikal ve termal turizm vazgeçilmez başlıklardır."Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTDC) Başkanı Emin Çakmak da, Türkiye'nin Sağlık Turizminde lider ülke olacağına yürekten inandığını belirterek Bursa'nın sağlık turizminde son yıllardaki çıkışını dikkatle takip ettiklerini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ