Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları 2.5 milyon kişi kârlı tatile ‘erken’ çıkıyor - Turizm Haberleri

        HE EKONOMİ / ÜNSAL EREKE

        Aralık ayında başlayan, yerli turiste yüzde 35-40 oranında indirimli tatil yapma fırsatı sunan erken rezervasyon kampanyasından bu yıl 2.5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) öncülüğünde düzenlenen, geçtiğimiz yıl 2 milyona yakın kişinin faydalandığı erken rezervasyon kampanyaları bu yıl tavan yaptı. Aralıkta başlayan kampanyalardan bu yıl 2.5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Hazirana kadar devam edecek kampanya ile turizm şirketlerinin rezervasyonlarında yüzde 35 artış yaşandı.

        ‘1 ARALIK’A ÇEKEBİLİRİZ’

        TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, erken rezervasyon kampanyalarının bu yıl en fazla kişinin yararlandığı kampanya olarak öne çıkacağını söyledi. Ulusoy, “Erken davrananlar önemli oranda kâra geçti. Tatil pazarı 2.5 milyona ulaştı” dedi. Sigorta güvencesiyle birlikte erken rezervasyon kampanyasının güven veren yapıya ulaştığını da kaydeden Ulusoy, “Turizm Bakanlığı ile gelecek yılın kampanyasına 1 Aralık’ta başlamayı düşünüyoruz” dedi.

        TATİLCİ ANTALYA İLE EGE’Yİ SEÇTİ

        Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın seyahat acenteleriyle yürüttüğü kampanya çerçevesinde, tur paketlerini yüzde 35-40 arasında indirimle alabilen vatandaşlar bu yıl da tatil için en çok Antalya ve Ege bölgesini seçti. Her şey dahil sistemi otellerinin en fazla olduğu Antalya rezervasyonlarda ilk sırayı aldı. Kemer, Belek, Side ve Alanya’daki tesisler en fazla tercih edilirken Antalya’yı Bodrum, Marmaris, Çeşme ve Kuşadası izledi.

        Her şey dahil tercih ediliyor

        Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler:

        Yurtiçinde tatil yapmak isteyenler her şey dahil sistemi tercih ediyor. Bu da önemli oranda erken rezervasyon kampanyalarıyla oldu. Şu anda yüzde 8-9’lar civarında olan erken rezervasyonla tatile çıkan vatandaş sayımızı yüzde 25’lere kadar yükselteceğiz. Bu oran Fransa’da yüzde 39’lar seviyesinde bulunuyor.

        Yabancının hızını karşıladı

        Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık:

        Erken rezervasyon sistemi son yıllara göre artış gösterdi. Son yıllarda internet üzerinden sağlanan tatiller de daha cazip geldi. Çünkü internet, turizmle ilgili bilgi almak ve fırsat satın almak açısından artık daha etkili bir yöntem oldu. Tüketiciler uygun fiyatlarla gitmek isteyecekleri tatil bölgelerini rahatlıkla bulabiliyor.

        ‘Tatil anlayışı tamamen değişti’

        Bu yıl erken rezervasyona geçen yılın yüzde 34 üzerinde başladıklarını kaydeden ETStur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, “Türk tatilcinin kafasındaki ‘son dakika tatil’ şekli değişti” dedi. Erken rezervasyonla tatile çıkan sayısının yüzde 20 arttığını söyleyen Özbek, şirket olarak 260 bin geceleme hedeflediklerini kaydetti.

        ‘Sigorta oranı % 87’ye ulaştı’

        Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 17 Kasım’da başladıkları erken rezervasyon kampanyasıyla sigortalılık oranının bu yıl yüzde 87’ye çıktığını söyledi. Vardar “240 bin gecelemelik erken rezervasyon hedefimiz bulunuyordu. Yüzde 30’luk artışla dönem sonuna kadar bu sayıyı yakalayacağımızı görüyoruz” dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ