Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dünyayı parmağında oynatan Türk - Teknoloji Haberleri

        Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği, dünyanın en büyük organize bilişim suçlarından birini ortaya çıkardı.

        Birçok ülkedeki banka hesaplarının bilgilerini marketlerin verdiği kartlara kopyalayarak, hesapları boşaltan, liderliğini bir pratisyen hekimin yaptığı Türk hacker çetesi, "Sanal Deprem" operasyonuyla ele geçirildi. Adliye'ye çıkarılan 29 zanlıdan 21'i, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

        "İşte size kuzu, sömürün!"

        Sanal çeteyle ilgili iddianame dosyasına, doktor Nekip A.’nın, hesap bilgilerine ulaştığı banka müşterilerine ait paraların tamamen çekilmesi için çete üyelerine talimatlar yağdırdığı telefon ve MSN görüşmeleri de kondu. Sanal vurgunu rahat yapabilmek için bir internet kafe açan Nekip A.’nın, bazı hacker arkadaşlarına gönderdiği elektkronik postalarda, "İşte size bir kuzu. Sömürün" dediği belirlendi.

        "Kafaları o kadar basmaz. Bizi yakalayamazlar"

        13 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda hacker çetesinin lideri doktor Nekip A., Mehmet A., Emre Y., Bilal S., Ayhan A., Safa K.T., Sami D., Abdulkadir D., Cem Ö., Gökhan B., Abdullatif Ö., Canan Ö., Hüseyin A., Ercan F., Alyona Y., Yalçın B., Yasin U., İlhan Ö., M.Ali M., Soner B., Engin F., Dilek F., Murat K., Mert Ö., Metin C., Volkan Ç., Ersan M., Mert M. ve Ahmet B. yakalandı. Emniyetteki ifadelerin alınması sırasında, polisin zanlıları rumuz adlarıyla çağırması karşısında hackerler "Aaa o da mı burada ?" diyerek şaşkınlıklarını gizleyemedi. Birbirlerinin gerçek isimlerini dahi bilmeyen ve emniyetin yaptığı geniş çaplı operasyonla ele geçirilen hackerlerin, yakalanamayacaklarına inandıkları telefon kayıtlarıyla tespit edildi. Bazı hackerlerin telefon konuşmalarında "Polis bu işi çözemez. Kafaları o kadar basmaz. Bizi yakalayamazlar" dedikleri, çetenin tamamının ele geçirilmesine bu nedenle şaşırdıkları ifade edildi. Ele geçirilen bilgisayarların önemli bir kısmının çözülmesi için çalışmalar sürerken, şahıslarla birlikte 150 bin Avro'ya yakın para, çok sayıda laptop, masa üstü bilgisayarlar, clup kartlar, 200 adet boş kart, 5 adet kart kopyalama cihazı, 5 adet smart kart okuyucu, 1 adet encoder, 1 adet içine para saklanan gitar, banka hesap cüzdanları, hard diskler. Adliye'ye çıkarılan 29 zanlıdan 21'i, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ