Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Elazığ'da 16 gün önce kaybolan genç kızın cesedine ulaşıldı

        Elazığ'da 16 gündür kayıp olan üniversite öğrencisinin cenazesi barajda bulundu. Genç kızın cesedi, TSK'nın 15 kişilik özel ekibi tarafından Uzaktan Kumandalı Sualtı Tespit Cihazı (ROV) ile bulundu.

        İHA'nın haberine göre,1 Aralık tarihinde Kovancılar Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi 22 yaşındakiHavva Deringöl, mini terminalden Malatya minibüsüne bindi. Minibüs Kömürhan Köprüsü'ne geldiğinde genç kız araçtan indi ve bir daha da kendisinden haber alınamadı. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine güvenlik güçleri arama çalışması başlattı. 5 Aralık tarihinde genç kızın kimliği ve cüzdanı Karakaya Barajı'nda balıkçılar tarafından bulundu. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı dalgıçlar, cüzdanın bulunduğu Kömürhan Köprüsü'nün çevresinde 2 gün dalış yaparak arama yaptı fakat derinliğin fazla olması nedeniyle sonuç alınamadı. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvettleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 14 birinci sınıf dalgıç ve bir dalış tabibinden oluşan Sualtı Arama Kurtarma Timi görevlendirildi. Derinliğin 70-80 metre aralığına ulaşması nedeniyle görevlendirilen Arama Kurtarma Timi, Kömürhan Köprüsü altına kurulan yüzer platform üzerinde ROV vasıtasıyla arama çalışması yaptı.

        Özel ekibin ROV cihazı ile köprü çevresindeki çalışmaları 4 gün sonra sonuç verdi. Suyun altında tespit edilen genç kızın cansız bedenini çıkarmak için dalgıçlar özel olarak hazırlanan tüplerle dalış yaptı. Dalgıçlar tarafından çıkartılan genç kızın cesedi, cenaze aracına alınarak otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ