Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için oy kullanma işlemi Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de başladı.

        24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de de her yerde olduğu gibi saat:08.00 itibariyle başladı. Sabahın erken saatlerinde bölge genelinde okullarda sandıklar kurularak, mühürlendi. Ardından oy kullanma saatinden önce gelen vatandaşlar bir süre bekledikten sonra saat:08.00'a gelmesiyle oylarını kullanmaya başladı. Tunceli ve Bingöl'de bazı noktalara oy pusulaları helikopterle güvenlik bir şekilde gönderildi.

        411 bin 19 seçmenin bulunduğu Elazığ'da, oy kullanım için 582 sandığın kuruldu. 64 bin 290 seçmenin bulunduğu Tunceli'de ise 7’si seyyar 441 sandık, 181 bin 252 seçmenin yer aldığı Bingöl'de ise 657 sandıkta oy kullanma işlemi gerçekleştirilebiliyor.

        Tunceli'de seçim güvenliği nedeniyle bin 655 emniyet, 2 bin 571 Jandarma personeli olmak üzere toplamda 4 bin 226 güvenlik görevlisinin görev aldığı öğrenildi.

        Seçimlerin memlekete hayırlı olmasını dileyen Mustafa Bozkurt, “ Oyumuzu kullandık. İnşallah hayırlara vesile olur. Memleketimizde istikrarın öneminden yanayız. Ülkede istikrar olmayınca hiçbir şeyin tadı olmaz” dedi.

        Oyunu kullandığını dile getiren Hulusi Yıldız ise, “Devlete millete hayırlı olsun. Devletin düşman işgalinden korusun. Dış güçlere teslim etmesin” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler