Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Elmadan 5,1 metre uzunluğunda kabuk soydu

        Türkiye'nin önemli elma üretim merkezlerinden Niğde'de üretici Zeki Şener, bir elmanın kabuğunu hiç koparmadan 5 metre 10 santimetre uzunluğunda soydu.

        AA'nın haberine göre Şener, Ömer Halisdemir Meydanı'nda kurduğu stantta bir elmanın kabuğunu hiç koparmadan 10 dakikada soydu.

        Vatandaşların yoğun ilgisi altında eliyle elmanın kabuğunu 5 metre 10 santimetre uzunluğunda soyan Şener, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için sponsor desteği bekliyor.

        REKLAM

        Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, normalde elmayı 6 metreye kadar soyabildiğini söyledi.

        Guinness'e başvurduğunu ve davet edildiğini aktaran Şener, Türkiye'yi ve Niğde'yi temsil etmek istediğini belirterek, şöyle devam etti:

        "Niğde piyasasında elma hak ettiği yeri bulmuyor. Hem elmamızın önemini artırmak hem gereken değerleri sağlamak için böyle bir yola başvurdum. Soyduğum elma 5 metre 10 santimetre geldi. Destek olursa Londra'ya gideceğim. Bu yarışma için 400 ila 500 pound gerekiyor. Tek başıma karşılayamadığım için Niğde'den sponsor arıyorum. Yardım eden olursa İngiltere'ye gidip elmayı elimden geldiğince tanıtacağım."

        Şener, elmayı daha önce makineyle soyanın olduğunu ama çıplak elle soyanın bulunmadığını dile getirerek, "Tek parça çıplak elle bıçakla elma soyan rakibimiz yok. Türkiye'de ve dünyada rakibimin olmadığını düşünerek beni yarışmaya davet ettiler, ben de sponsoru bulduğum an inşallah yarışmaya gideceğim." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ