Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Dünya Elon Musk'tan Mars yönetim şekli vizyonu: Doğrudan demokrasi ve özgürlük

        Tesla Motors ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Güney Afrikalı Elon Musk, Twitter'dan gelen bir soru üzerine gelecekte Mars'ta yaşayacak olan insanların nasıl bir yönetim biçimini benimseyebileceklerini anlattı.

        ABD'li gazeteci ve köşe yazarı Michael Shermer, Twitter'dan Musk'a "Mars'ta ilk koloniyi kurduğunda yönetim biçimi olarak nasıul bir sistemi önerirdin? ABD Anayasası/Haklar Bildirgesi? Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi? Hümanist Manifesto? Atlas Silkindi? Devlete Karşı: Anarko kapitalist manifesto?" diye sordu.

        https://twitter.com/michaelshermer/status/1008123676582002689

        Musk ise soruya şu yanıtı verdi:

        "İnsanların katıldığı doğrudan demokrasi. Yasalar kısa olmalı çünkü uzadıkça kandırmaca doluyorlar. Sistemin sonunun bürokrasi elinden gelmemesi için kuralların son kullanma tarihlerinin olması. Ataleti önlemek adına tüm kurallar yüzde 40 oyla yürürlükten kaldırılabilir olmalı. Özgürlük."

        https://twitter.com/elonmusk/status/1008124944289370113

        Musk diğer bir Twitter mesajındaysa kendisini 'Ütopyacı anarşist' olarak niteledi.

        https://twitter.com/elonmusk/status/1008120904759402501

        • Elon Musk'tan Mark Zuckerberg'e ünlü girişimcilerin '20 saatte öğrenme' sırrı
        • Elon Musk'a göre verimli olmanın 5 yolu
        • Tesla çalışanlarının yüzde 9'unu işten çıkaracak

        Mars'ta hayatın hem mümkün hem de gerekli olduğuna inanan Musk, 'nükleer çatışma halinde üçüncü dünya savaşı çıkma ihtimalinde girilecek karanlık çağdan' korktuğunu, Mars'ın insan ırkı için hem kurtuluş hem de yeniden hayata dönüş için gerekli olduğunu söylüyor.

        Elon Musk, Mars'ta ayrıca çok iş fırsatı olacağını ifade ederken "Basit bir üs inşa ederek başlayacaklar … bu da yeni fırsatların olduğu bir dünyaya açılacak çünkü pizzacılara, güzel barlara, Mars barlarına ihtiyaç olacak" demişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ