Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Emekli ek ikramiye başvurusu ne zaman bitiyor? Dikkat Son günler... - İş-Yaşam Haberleri

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kamuda 30 yılın üzerinde hizmeti olan 400 binden fazka emekli kamu görevlisinin ek ikramiye alabilmesi için son başvuru tarihi 27 Ocak 2018. 7 Ocak 2015'ten önce aylık bağlanan memurlara 30 yılın üzerindeki hizmetlerine karşılık emekli ikramiye ödenmesi için imkan tanınıyor.

        27 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren bu düzenlemede, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden bir yıl içinde başvuruda bulunma şartı getirildi. İkramiyenin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmının başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde, varsa kalan kısmının ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle takip eden yılın aynı ayı içinde ödenmesi kararlaştırıldı.

        REKLAM

        2017 MART İRİBARIYLA 1,1 MİLYAR ÖDEME YAPILDI

        2017 Mart itibarıyla başlayan ek ikramiye ödemeleri kapsamında müracaat eden ve başvurusu haklı bulunan yaklaşık 232 bin kişiye SGK tarafından toplam 1,1 milyar lira ödeme yapıldı.

        27 OCAK'TAN SONRA BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAK

        2017'nin başında başlayan ödemeler halen devam ediyor. 400 binden fazla memur emeklisini ilgilendiren ek ikramiye başvurusu 27 Ocak'ta sona eriyor ve bu tarihten itibaren başvuru yapanların başvuruları geçersiz sayılacak. Ek ikramiye ödemeleri ise 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için 50 liradan aşağı olmayacak, düzenleme kapsamında ödenecek toplam ikramiye tutarı ise hiçbir şekilde 100 liranın altında olmayacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ