Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Emre Aydın: Alternatif müzisyenler şımarık

        Yeni single çalışması ‘Beni Vurup Yerde Bırakma’ ile adından söz ettiren Emre Aydın, alternatif müzik yapan meslektaşlarını, seyircinin kıymetini bilmemekle ve şımarıklıkla itham etti.

        "EKONOMİK KRİZ ONLARA YARADI"

        “Müzik piyasası son dönemde canlandı. Genel olarak baktığımızda ekonomik şartların biraz kötüye gitmesi alternatif müzik yapanlara yaradı. Kriz varsa popstar zor çıkar ama alternatif müzisyenler ziyadesiyle çıkar. Alternatif müzik yapanlardan Kalben’i çok beğeniyorum.”

        "İSİM BULMAKLA BU İŞ YÜRÜMEZ"

        “Her şeyin ötesinde şu an alternatif müzik yapanlar popçuların tahtını sallıyor. Ama şımarıklıktan düzgün şarkı yazmıyorlar. Her buldukları şarkıyı kaydediyorlar. Seyircinin kıymetini bilmek lazım. Her aklına geleni kaydetmemeli, hit yazmalı. Enteresan grup ismi bulmakla bu iş yürümez.”

        SEVGİ AÇIĞINI EMOJİLERLEKAPATIYORUZ

        Yeni single çalışması ‘Beni Vurup Yerde Bırakma’yı piyasaya süren Emre Aydın şarkısının hikâyesini, “Teknoloji günümüzde işimizi kolaylaştırıyor ama bazı şeyleri yarım bırakıyor. Sevgi açığını emojilerle kapatıyoruz. Bundan etkilenerek yazdım” sözleriyle anlattı.

        ADINI duyurduğu ilk günden bu yana besteleriyle duygulara dokunmayı başaran Emre Aydın ile bir araya gelip geçtiğimiz günlerde hayranlarıyla buluşturduğu yeni teklisi ‘Beni Vurup Yerde Bırakma’yı, alternatif müzik piyasasını ve özel hayatını konuştuk.

        ‘Beni Vurup Yerde Bırakma’nın çıkış noktası ne oldu?

        Piyasada ‘Beni Bırakma’ sözleriyle başlayan pek çok şarkı vardı. Bu sözler bana hep dramatik gelmiştir o yüzden bu cümleyi geliştirmek istedim. Kafamdaki nitelik şablonuna ulaşana kadar günlerce uğraştım. ‘Beni Vurup Yerde Bırakma’ ilişkinin tek taraflı bittiğini ve bir tarafın ne kadar çok sevdiğini anlatıyor.

        REKLAM

        Aklınızdakini şarkıya dönüştürme süreciniz nasıl gelişti?

        Bu sözleri yazarken birden ilham gelmedi. Teknoloji günümüzde işimizi kolaylaştırıyor ama bazı şeyleri yarım bırakıyor. Bundan etkilenerek yazdım. İlişkileri kısa vadeye indirgiyor ama gerçek sevgiyi kısa vadede ifade edemezsiniz. Sevgi zaten çok rahat ifade edilebilen bir şey değildir. İfade derinliğinden yoksun yeni kalıplar çıkıyor. Sevgi açığını ve dile olan hâkimiyetsizliği emojlilerle kapatmak revaçta. Ama gelin görün ki buna rağmen ben bazen eleştiri alabiliyorum

        ‘MÜZİKTE İLHAMIN GELMESİNE İNANMIYORUM’

        Hangi konuda eleştiri alıyorsunuz?

        Özellikle son dönemde, hep benzer tipte şarkılar yapıyorsun diyorlar. Ancak bu da bir duruştur. Bir insan farklı türde şarkılar yapmaz, yapsa bile sağlıklı olmaz. Ürettiğim eserler ve seslendirdiğim şarkılarda tek düzeye düşmemeye çalışıyorum.

        REKLAM

        Sizce şarkıların uzun sürede mi yoksa bir solukta mı yazılması ortaya daha iyi sonuç çıkarır?

        Kaliteli şarkılar bir çırpıda yazılmaz. Bugüne kadar hiçbir şarkımı bir çırpıda yazmadım. Dinleyiciyi yormadan, ucuz yollara başvurmadan eser üretmek gerekiyor. Müzikte şansa ve bir anda ilhamın gelmesine inanmıyorum. Dinleyici, daha çok emek verilmiş eserleri dinlemek ister. Belki son dönemde tekli şarkılar çıkarıyorum ama inanın bu durum albüm çıkarmaktan daha meşakkatli.

        Bu sıralar nelerle ilgileniyorsunuz?

        İsveç’te çıkaracağım üç şarkılık, İngilizce maxi single üzerinde yoğun bir mesai harcıyorum.

        Yeni single’ınız için kendinize yeni bir imaj yaptığınızı görüyoruz.

        Uzun yıllardır saçımla çok rahat edememiş biri olarak, rengini biraz açıp biraz da uzatmak istedim. Müzik üzerine o kadar yoğun çalışıyorum ki imaj planlaması yapmaya vaktim bile olmuyor. Ama yeni stilim içime sindi.

        REKLAM

        ‘ALTERNATİF MÜZİK YAPANLAR ŞIMARIKLIKTAN ŞARKI YAZAMIYOR"

        2017 sizin için ve müzik dünyası açısından nasıl bir yıl oldu?

        Benim için 2017, hem müzik hem de özel hayat anlamında çok iyi geçti. İki yıl önce sizinle yaptığımız söyleşide müzik piyasasının ne kadar durgun olduğundan dem vurmuştuk ama bugün gelinen noktada müzik piyasası canlandı. Genel olarak baktığımızda ekonomik şartların biraz kötüye gitmesi alternatif müzik yapanlara yaradı. Kriz varsa popstar zor çıkar ama alter- natif müzisyenler ziyadesiyle çıkar.

        Alternatif müzik yapanları genel anlamda nasıl buluyorsunuz?

        Örneğin alternatif müzik yapanlardan Kalben’i çok beğeniyorum. Ama alternatif müzisyenler şımarıklıktan düzgün şarkı yazmıyorlar. Her bulduğu şeyi kaydediyorlar. Seyircinin kıymetini bilmek lazım. Her bulduğu şarkıyı kaydetmemeli, hit yazmalı. Enteresan grup ismi bulmakla bu iş yürümez. Ama her şeyin ötesinde şu an alternatif müzik yapanlar popçuların tahtını sallıyor.

        "ŞİMDİLİK BABA OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

        Evlendikten sonra hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?

        Evlenmek hayatımı pozitif yönde etkiledi. Evliliği herkese tavsiye ediyorum. Biz çok iyi anlaşan bir çiftiz. Eşim bana gerektiğinde sanat yönetmenliği de yapıyor. Eda hayatımı hem düzene soktu hem de bana ilham veriyor.

        Baba olmayı düşünüyor musunuz?

        Eşime sırılsıklam âşık olduğum için evlendim. Çocuk bir tercihtir. Şimdilik bu yönde bir düşüncemiz yok.

        "TUDOR'UN GİDİŞİNE EN ÇOK SEVİNENLERDENİM"

        Sıkı bir Galatasaray taraftarısınız. Bu yıl Galatasaray’da yaşanan değişimlerle ilgili neler söylersiniz? Fatih Terim değişikliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Tudor’un gidişine sevinenlerdenim. Umarım hem futbolcular için, hem taraftar için, hem de teknik ekip için güzel bir sene olur.

        Emre Aydın, yeni teklisi için çektirdiği fotoğrafların mezar taşını andırdığı yönündeki eleştirilere ilişkin, “Mezar taşı değil, öyle algılanacağını bilseydim müdahale ederdim” diyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ