Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Emre Belözoğlu: Galatasaray beni istemedi, Fenerbahçe'ye gittim - Rams Başakşehir Haberleri
        2

        37 yaşındaki deneyimli futbolcu hakemler, Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe forması altındaki hayatı ve yabancı sınırına dair de samimi sözler söyledi.

        3

        "BAZEN YAKALANSAM DA SAHADA AZ KÜFÜR EDEN OYUNCULARDAN BİRİYİM"

        Emre Belözoğlu sahadaki agresif karakteri dışında Hülya Avşar'ın "Küfür rahatlatıyor mu sorusuna şöyle cevap verdi:

        4

        "Bunlar sahanın içinde oluyor. Olmaması lazım ama oluyor. Hırs bazen hata yaptırıyor. Hırsta risk alıyorsun ve kontrol edebilirsen iyi.

        5

        İtiraf edeyim ben de her zaman kontrol edemiyorum. Sahanın içinde bunlar var. Ben o kadar değilim. Bazen yakalansam da çok az küfür edenlerden biri olduğumu düşünüyorum."

        6

        Hakemlerin Türk futbolunun en önemli problemi olmadığını ve hakemlerin çok ağır ithamlar altında kaldığını söyleyen Emre Belözoğlu şunları söyledi:

        7

        "Aramın kötü olduğu hakem yoktur. Tolga Özkalfa, Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus bence iyi hakemler. Hakemlerin onlara karşı yapılan birçok şeyi hak etmediğini düşünüyorum.

        8

        Türk futbolunda temel problemlerden birisinin hakemler olarak gösterilmesi doğru değil. Tecrübeli futbolcu olarak bunu samimi söylüyorum."

        9

        "Bugünlere gelmemde en büyük vesile Galatasaray'dır. Sonrasında Fenerbahçe'yi tercih ettim. Çok tepki aldım. 20 yaşında yurt dışına gittim. Inter'e giderken kırgın ayrıldım.

        10

        "GALATASARAY BENİ İSTEMEDİ"

        "Türkiye'ye dönersem, Adnan Polat'a söz vermiştim ilk sizinle konuşacağım diye. Galatasaray beni istemediğini söyledi. O dönemde Fenerbahçe beni çok istedi.

        11

        Hiçbir zaman Galatasaray forması üzerindeyken Fenerbahçeli gibi oynamadım. Bilinç altımda teşkil etmedi. Babam Fenerbahçeli ve çocukken o bizi Fenerbahçeli yaptı.

        12

        Aziz başkan ve aradaki dostlarımızın evinde buluştuk. İmza oldu. Benim için kolay bir karar değildi."

        13

        "Futboldaki en büyük sıkıntı, futbolu yönetenler saha içinden gelmediği için yaşananlar saha dışına yansıyor. Başakşehir kurumsal anlamda Türkiye'nin örnek alabileceği bir kulüp."

        14

        "YABANCI SINIRINA BEN DE KARŞIYIM"

        "Ben de yabancı sınırına karşıyım. Türk futbolcular aralarında bu mesleği profesyonel olarak görmeyenler var. Şapkalarını önlerine koymaları lazım. Hayatınızın merkezine futbolu koyduğunuz zaman, sevsinler ya da sevmesinler, herkesten takdir görürsünüz.

        15

        Türk oyuncuların kendilerine çok doğru örnekler almaları gerekiyor. Gençler, futbolu hayatlarının merkezine koymalı. Hal böyle olunca biz de 'Bakın işte bizim de çok değerli futbolcularımız var. Neden yabancı futbolcu tercih ediyoruz" diyebilelim. Stada gelen taraftar da iyi futbolcu izlemek ister sonuçta."

        16

        "SAKATLANDIĞIMIZ ZAMAN KOTLA HAVUZA ATARLAR"

        "Çocuklara karşı ben de duygusalım. Eşim kızdığı zaman hatta 'ne yapıyorsun' diyorum bazen. Yüzücülük çok zor bir spor. Sakatlandığım zaman bizi kotla havuza atarlar. Ağırlık olsun ve o kotla kondisyon kazanalım diye. O zaman yüzücüleri anlayabiliyorum. Sabah yüzüyorlar, akşam yüzüyorlar. Çok fazla enerji harcıyorlar."

        17

        "Geçen sezon Beşiktaş'la biz şampiyonluk yarışında vardık. Bu sene sanki 3 ve 4. takım gelebilir. Galatasaray ve Fenerbahçe gelebilir."

        18

        Hülya Avşar'ın "Futbolculuk döneminde başına gelen en kötü şey nedir?" sorusuna milli futbolcu Emre Belözoğlu; "Fenerbahçe'de oynadığım dönemde Rize'de silahlı saldırıya uğramamız. Korkudan ziyade futboldaki fanatizmin bu noktaya gelmesine üzüldüm"

        19

        "Futbolcular futbol dışında da birçok branş ile uğraşır. Arda Turan çok iyi basketbol oynar mesela. Ben iyi basketbol oynayamam. Ben hayalini kurduğum mesleği yapıyorum. Ülkemizde hayalini kurduğun mesleği yapmak zor. Kramponum yoktu, terlikle futbol oynuyordum."