Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet En hızlı internet bağlantısına sahip ülkeler listesi 2018, hangi ülkede genişbant daha hızlı? ADSL, fiber, kablonet ile kim kazandı? - Teknoloji Haberleri
        1

        Genişbant bağlantılarla gerçekleştirilen testler son derece yaygın. Bunu operatörlerin test sitelerinde olduğu gibi SpeedTest adlı mobil uygulama ya da www.speedtest.com adresinde de yapabilmek mümkün.

        2

        Bu testler size yakın bir sunucuyu otomatik olarak seçerek bir dosya indiriyor ve bir dosya yüklüyor. Böylece download (indirme) ve upload (yükleme) hızları belirleniyor.

        3

        Ayrıca bağlantının seriliğini belirlemek üzere ping testi de yapılıyor. Böylece oyunlar gibi daha düşük miktarda ama daha sık kurulan iletişimde yaşanabilecek gecikmelerin de durumu görülebiliyor.

        4

        Cable.co.uk'in 200 ülkeden yapılan 160 milyon genişbant bağlantı testini bir araya getirdiği rapor, ülkelerin internet hız ortalamalarını göz önüne çıkardı.

        5

        Buna göre Singapur geçen seneye göre birinciliğini korurken, 60,39 Mbit/sn hızıyla da dikkat çekti. İkinci sıradaki İsveç de sıralamasını korudu ve 46 Mbit/sn hıza ulaştı.

        6

        Bu değerlere göre dünyanın internet hız ortalaması da 9,1 Mbit/sn olarak belirlendi.