Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Enerjide Verimlilik Ödülü Besler Gıda’nın - Enerji Haberleri

        Sürdürülebilir kalkınmaya yönelik enerji kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen "İSO Enerji Verimliliği Ödülleri"nde “Kurumsal enerji hareketiyle sıfır kayıp yolculuğu” projesiyle birincilik Türkiye’nin halka açık en büyük ikinci gıda şirketi Kerevitaş’ın iştiraki Besler Gıda’nın oldu. Ödülü, ISO Odakule binasında düzenlenen törende, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’e takdim etti.

        6 aylık bir çalışma gerçekleştirildi

        Besler Gıda’nın kurumsal enerji hareketiyle sıfır kayıp yolculuğu Nisan 2015’te başladı. Önce, 5 farklı departmandan 8 kişi ile Besler Enerji Kurulu’nu oluşturuldu. Kurul, proje ve saha uygulamalarını incelemeye aldı. Besler çalışanlarının katkılarıyla tüm sistem tarandı. Bu turlarda kayıp ve kaçakların tespiti ve etkin takibi için enerji kartı sistemi geliştirildi. Enerji Kurulu çalışmaları kapsamında Besler’in ana tüketim noktaları olan, soğutma, buhar, elektrik, doğalgaz ve basınçlı hava sistemlerini sistematik olarak incelendi ve 6 Master Proje ile yalınlaşma ve verimlilik kapsamında yeniden tasarlandı.

        REKLAM

        Yüzde 10,6 iyileşme sağlandı

        2015 yılı Kasım ayında tamamlanan proje sonrasında 0,069 TEP/ton enerji tüketim ortalamalarına ulaşılmış olup aylar bazında Ekim 2015 0,062 TEP/ton değeri de yakalanarak, Besler tarihinin en düşük tüketim değerine ulaşıldı. Ortalamalarda yüzde 10,6 iyileşme gerçekleştirildi ve 2.300.000 TL sürdürülebilir kazanç elde edildi ve 9 bin 314 ton yıllık karbon salımı azaltıldı. Tüm bu sonuçlar ise ödülü Besler Gıda’ya getirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ