Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Türkiye Erdoğan: ABD ile aramızdaki hukuk hükmünü yitiriyor

        #resim#354057#- AFP

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, ABD'de eski Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı İran'a yaptırımların yasa dışı yollarla delinmesi davasına değindi.

        "Amerika şu anda çok ciddi bir kumpaslar zinciri içerisinde bir süreç işletiyor. Sadece hukukta değil, ekonomi alanında da kumpaslar var" diyen Erdoğan, davanın Halkbank ile ilgisinin olmadığını savundu.

        Erdoğan " (Reza) Zarrab konusu ile bütünleştirmek sureti ile bir yerlere vardılar. Çok daha çirkin olanı, bu davalarda, duruşmalarda süreç çok farklı işletildi. Amerika'nın adalet anlayışı buysa o zaman dünya yandı. Amerika adalet anlayışını gözden geçirmeli" diye konuştu.

        Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi taleplerine ABD'den cevap alınmadığını da üstü kapalı olarak hatırlatan Erdoğan, "ABD ile aramızdaki uluslararası hukuk hükmünü yitiriyor" diye konuştu.

        Erdoğan "Benim ülkemde bize karşı bir darbe girişiminde bulunacaklar, bulunanları kendilerine tahsis ettikleri 400 dönümlük arazide paşalar gibi yaşatacaklar. Kendilerine giden 85 kolinin üzerinde, şimdi 100 koliyi bulmuştur, verilmiş kararlarla ilgili olarak da hiçbirini itibara almayacaklar" dedi.

        • 8 soruda Mehmet Hakan Atilla'nın suçlu bulunduğu dava: Bundan sonra ne olacak?
        • Gül, Erdoğan'a 'rakip' olacak mı?
        • New York Times: Erdoğan yıl boyu Avrupa'ya fırça attı, şimdi iyiyi oynuyor
        • 2017'de Türk dış politikası: Trump'la gerilim, Putin'le işbirliği

        "Demek ki su kaçağı var"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılması da soruldu.

        Erdoğan "Şu anda bu tür açığa alma kararını eğer İçişleri Bakanlığı veriyorsa, burada demek ki bir su kaçağı var" diye konuştu.

        Erdoğan "Bize gelen bilgiler çok daha farklı. İş adamlarımız, vatandaşlarımız kendilerinden rüşvet talebinde bulunulduğu zaman, 'yüzleşmeye var mısın?' dediğimizde kaçıyor. Bundan kaçarsanız biz o zaman hakikaten görevi kötüye kullananları nasıl ortaya çıkaracağız. Burada da böyle bir süreç söz konusu" dedi.

        "İran normalleşme sürecine girdi"

        İran'da geçen hafta başlayan ve hükümet karşıtı gösterilere dönüşen kitlesel eylemlerin normalleşme sürecine girdiğini belirten Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin açıklamalarının ortamın yumuşamasında etkili olduğunu söyledi.

        Erdoğan "Burada bir şeyi ortaya koymamız lazım, özellikle bazı ülkelerin, başta ABD, İsrail olmak üzere, İran'dı , Pakistan'ı iç işlerine karışmalarını bizim doğru bulmamız mümkün değil. Bu, ülkelerin halklarını birbirine karşı getirmektir, Bunların dünyanın çok değişik yerlerinde uygulamalarını görüyoruz. Irak'ta gördük. Suriye'de gördük" diye devam etti.

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un daveti üzerine Fransa'ya giden Erdoğan, burada iş ve yatırım çevrelerinin önde gelen temsilcileriyle toplantı yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ