Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Erhan Çelik'ten Gülben Ergen'e misilleme

        Gülben Ergen'in Erhan Çelik hakkında aldırdığı tedbir kararının ardından sunucu Erhan Çelik de karşı atağa geçti. Erhan Çelik'in avukatı, İstanbul 14. Aile Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak Gülben Ergen hakkında tedbir kararı aldırdı. Buna göre Gülben Ergen, Erhan Çelik'in evine ve işyerine 50 metreden fazla yaklaşamayacak. Ayrıca Ergen, Erhan Çelik'e yönelikolarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunamayacak. Ayrıca şiddete uğramamış olsa bile Çelik'in yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin haller saklı kalmak üzere çocuklarınayaklaşamayacak. Mahkeme Gülben Ergen hakkındaki tedbirin 3 ay süreyle uygulanmasına karar verirken, tedbir kararına aykırı hareket etmesi halinde ise 3 günden 10 güne kadar zorlama hapis cezası verilmesine hükmetti. İhlalin devamı halinde ise her tekrarda bu sürenin 15 günden 30 güne kadar zorlama hapis cezasına dönüştürülebileceğine de vurgu yaptı. Ayrıca mahkeme, Gülben Ergen'in Erhan Çelik'i iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesine de karar verdi.

        İşte Erhan Çelik'in dilekçesini inceleyen 14. Aile Mahkemesi'nin karar metni:

        Tedbir isteyen Erhan Çelik Av. Elmas Bıyıklı Gençer 13/10/2017 tarihli dilekçesi ise mağdur lehine 6284 Sayılı Kanuna göre tedbir talepli evrakı gelmekle; kaydedildi, evrak kapsamı incelendi.

        GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

        Tedbir isteyen Erhan Çelik Vekili Av. Elmas Elmas Bıyıklı Gençer 13/10/2017 tarihli dilekçesi ile şiddet uygulayan Gülben Ergen hakkında 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 5. maddesinde yazılı tedbir veya tedbirlere karar verilmesinin talep etmiştir.

        Talep 6284 Sayılı Kanun uyarınca önleyici tedbir isteminden ibarettir.

        Kanuna göre şiddet kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik, veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya açı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri , buna yönelik tehdit ve baskıyı da özgürlüğün keyfi engellemesini de içeren, toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranış olarak tanımlanmıştır.

        Tüm dosya kapsamına göre; karşı tarafın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalar sebebiyle ve taraflar arasında daha önce İstanbul 11. Aile Mahkemesi'nin tedbir kararı da dikkate alınarak şiddet mağdurunun önleyici tedbir talebi yerinde görülerek 6284 Sayılı Yasanın 5. maddesi uyarınca önleyici tedbirlere karar vermek gerekmiştir.

        Her ne kadar şiddet mağduru karşı tarafın televizyon programlarında açıklama yapmaması, televizyon programlarına çıkmaması yönünde tedbir kararı verilmesi talebinde bulunmuş ise de; 6284 sayılı yasa kapsamında bu yönde bir tedbir kararı verilmesi mümkün olmadığından buna ilişkin mağdur talebinin reddine karar verilmiştir.

        HÜKÜM: Yukarıda açıklanan nedenlerle;

        1- Önleyici tedbir talebinin KABULÜ ile, kusurlu GÜLBEN ERGEN'in 6284 Sayılı Kanun'un 5. madddesinin,

        1-a) bendi uyarınca, şiddet mağduru ve korunan kişi olan ERHAN ÇELİK'e yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamalarına,

        1-c) bendi uyarınca, korunan kişinin bulunduğu konuta ve iş yerine 50 metreden fazla yaklaşmamasına,

        1-d) bendi uyarınca, şiddete uğramamış olsa bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kusurlmasına ilişkin haller saklı kalmak üzere çocuklarına yaklaşmamasına,

        1-f) bendi uyarınca, korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surete rahatsız etmemesine,

        2- Şiddet mağdurunun, karşı tarafın televizyon programlarında açıklama yapmaması, televizyon programlarına çıkmaması yönünde tedbir kararı verilmesi talebinin REDDİNE

        3- Tedbirin takdiren 3 aylık süre ile uygulanmasına, bu süre içinde kararda hükmolunan tedbirlere aykırı davranılması halinde fiili bir suç oluştursa dahi ihlal edilen tedbirin niteliğine göre 3 günden 10 güne kadar zorlama kapis uygulanacağının ve tedbir kararına aykırılığın her tekrarında 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacağının karşı tarafa ihtirana,

        5- Kararın bir süretinin infazı için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Bürosu'na gönderilmesine,

        6- Kararın ivedi olarak ŞÖNİM'e bildirilmesine,

        7- Kararın birer suretinin korunana ve karşı tarafa resen tebliğine,

        8- Harç alınmasına yer olmadığına,

        Dair dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda tebliğden itibaren 2 hafta içinde itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi.

        REKLAM

        ÖTE YANDAN GÜLBEN ERGEN, ERHAN ÇELİK HAKKINDA SHOW TV'YE KONUŞTU. 'SEDA VE UĞUR'LA PROGRAMINA BAĞLANAN ERGEN ŞUNLARI SÖYLEDİ:

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ