Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Amerika Birleşik Devletleri’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto etmek için sokaklara dökülen ve İsrail askerleri tarafından katledilen Filistinliler için Erzincan da gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Erzincan'da ki Cami Kebir Camiinde kılınan öğle namazının ardından toplanan cami cemaati ve beraberindeki bazı sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri okunan salanın ardından Filistin’de katledilen tüm şehitler için gıyabi cenaze namazına durdular.

        Gıyabi cenaze namazı öncesinde konuşan İl Müftü Vekili Mahmut Bektaş, Kudüs’ün peygamberlerin şehri ve Müslümanların ilk kıblegahı olduğunu belirterek, Kudüs’ün bütün Müslümanlara emanet olduğunu bu yüzdende Kudüs’ün tüm Müslümanların davası olduğunu kaydetti.

        Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından dualar edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler