Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Erzincan Terzibaba Kız Yurdu’nda kalan öğrenciler, yurt binalarını "Kudüs" yazısıyla ışıklandırdı.

        Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Erzincan Terzibaba Kız Yurdu’nda barınan öğrenciler, 14 Mayıs’ta Kudüs’te yaşanan katliama sessiz kalmadı.

        Yüzlerce gence ev sahipliği yapan KYK, İsrail zulmüne karşı sesini yükselmek amacıyla tüm Türkiye ve KKTC’de olduğu gibi Erzincan’daki yurt binalarının ışıklarıyla Kudüs yazdı.

        14 Mart’ta ülke geneli ve KKTC’deki tüm yurt binalarının ışıklarıyla aynı anda AFRİN yazarak Zeytindalı Harekâtına ve Mehmetçiğe destek veren KYK öğrencileri, bugünde aynı anda gerçekleştirdiği eylemle Kudüs’ün ebediyen İslam’a ait olduğunu haykırdı.

        Gerçekleştirilen etkinliğe yönelik açıklamada bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, “Kudüs’ün direnişe destek olmak için ışıklı gösterimizin yanı sıra tüm yurtlarımızda öğrencilerimizle birlikte hatim ve mevlidi şerifler okutuluyor. Dualarla Filistin halkının yanında olduğumuz haykırılıyor” diye konuştu.

        Yurt binalarını "Kudüs" yazısıyla ışıklandıran öğrenciler dışarı çıkarak, binalarına yazmış oldukları "Kudüs" yazısını fotoğrafladılar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler