Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da arkadaşı olan Sakalıkesik Ovası Sulama İşleri Birimi Başkanı Tuncay Kaciroğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan muhtar Rafet Zengin, "kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Ömertepe Mahallesi Muhtarı Rafet Zengin ile taraf avukatları katıldı.

        Sanık Zengin, savunmasında, olay nedeniyle çok pişman olduğunu bildirerek, "Benim ocağım da battı. Böyle bir olayın olmasını istemezdim. Maktulle ben de öldüm." ifadelerini kullandı.

        Sanık avukatı Faruk Terzioğlu da olayın alacak verecek meselesinden kaynaklanmadığını ileri sürdü. 16 kurşunun sıkılmasının bir sebebi olduğunu düşündüğünü aktaran Terzioğlu, şunları ifade etti:

        "Ancak olayı araştırdığımızda ciddi bir sebebin olmadığını gördük. Müvekkil ile maktul önceden yakın dostlardı. Kurulan sulama birliği kapsamında birliğin borçları nedeniyle müvekkilim tefecilerle karşı karşıya gelmiş, onlardan aldığı borçlar sonrası icra takipleriyle karşı karşıya gelmiştir. Müvekkilimin bu durumun verdiği ıstırabın etkisi altında suçu işlediğini düşünüyoruz. Bu nedenle haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz. Müvekkilimin toplumda belirli bir saygınlığı vardır ve pişmanlığını dile getirmiştir."

        Sanık Zengin, son sözü sorulunca "Beni ve maktulü yakından uzaktan tanıyan herkesten özür diliyorum." dedi.

        Mahkeme heyeti, sanık Rafet Zengin'i "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırdı.

        Maktulün sanığa karşı herhangi bir haksız eylemi tespit edilmediğinden sanık hakkında haksız tahrik uygulanmasına yer olmadığına karar veren heyet, sanığın sabıkasız oluşu ve pişmanlığından dolayı takdir indirimi uygulayarak cezayı 25 yıla indirdi.

        Heyet, sanığın hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        - İddianameden

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, DSİ 8'inci Bölge Müdürlüğünde Sakalıkesik Ovası Sulama İşleri Birimi Başkanı olarak görev yapan Tuncay Kaciroğlu ile muhtar Rafet Zengin'in Erzurum'da 5 yıl önce kurulan Sulama Birliği bünyesinde beraber iş yaptıkları anlatılıyordu.

        Birlikte 5 yıllık süreçte ihaleyi alan bazı firmalarda problem oluşması nedeniyle birlik faaliyetlerinin tam olarak yürütülemediği anlatılan iddianamede, her ikisi de borçlanan taraflardan Zengin'in ifadesinde, birlik için yapılan borçlanmaların çoğunun kendi üzerinden yapılması yüzünden ödeyemeyecek kadar büyük bir borca battığını anlatıp Kaciroğlu'nun kendisini kullanıp borçları üzerine bıraktığını öne sürdüğü kaydediliyordu.

        İddianamede, olay günü Lalapaşa Mahallesi Şelale Evler semtindeki bir erkek kuaföründe bulunan Kaciroğlu'nu aniden dükkana girip tabanca ile vurarak öldüren Zengin'in "kasten öldürme" suçundan müebbet hapsi isteniyordu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler