Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum Palandöken Saltukbey Ortaokulu 8A sınıfı öğrencileri, 5.sınıftan bu yana Türkçe Öğretmenleri E.Behiye Polat Kütük gözetiminde her yıl 22 Mayıs'ta Nene Hatun'un ölüm yıldönümü nedeniyle Tabyalar'a yaptıkları ziyareti bu yıl mezuniyet cübbeleriyle sonlandırdılar.

        Nene Hatun'un kabri başında ellerinde bayraklarla dualar eden öğrenciler bir geleneğin son halkasını da yerine getirmenin huzuru içindeydiler.

        Uzman Türkçe Öğretmeni E.Behiye Polat Kütük: "Bu toprakları vatan yapan ecdada vefa bu topraklarda nefes alan her Türk gencinin boynunun borcudur. Dört senedir çocuklarımla her 22 Mayıs'ta yaptığımız bu etkinlikte temel amacım vefa duygusunu kazanmalarıdır. Bu sene mezun oluyorlar ama Nenelerini yine unutmadılar. Her biriyle gurur duyuyorum ." dedi.

        8A sınıfı öğrencileri Nene Hatun'un kabri başında Fatihalar okuyarak bu anlamlı ziyareti sonlandırdılar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler