Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski AK Parti Milletvekili Nebi Bozkurt hayatını kaybetti

        Mersin'in Erdemli İlçesi'nde meyve bahçesinde bugün çalışırken fenalaşan evli ve 3 çocuk babası Nebi Bozkurt, yakınları tarafından Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        DHA'nın haberine göre; kalp krizi geçirdiği saptanan Bozkurt, yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Siyasette bir dönem iz bırakan Bozkurt'un ani ölümü, büyük üzüntüyle karşılandı.

        AA'nın haberine göre; TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Bozkurt'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

        TBMM'ye 24. Dönemde Mersin'den milletvekili seçilen Bozkurt, 1950'de Mersin Silifke'de doğdu. Yüksek İslam Enstitüsünü bitiren Bozkurt, yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İlahiyat Bölümünde yaptı.

        İmam-hatip ve öğretmen olarak çalışan Bozkurt, 1982'de daha sonra Marmara Üniversitesine bağlanarak İlahiyat Fakültesi adını alan Yüksek İslam Enstitüsünde asistan oldu. İlahiyat fakültesinde 1997'de doçent, 2003'te profesör olan Bozkurt, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nde madde yazarlığı yaptı ve 3 kitabı yayınlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ