Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Eski Mısır Başbakanı gözaltına alındı!

        Mısır'da rejim yanlısı olduğu bilinen avukat Semir Sabri'nin, bu akşam ülkeye geri dönen eski Başbakan Ahmed Şefik hakkında Başsavcı Nebil Sadık ve Olağanüstü Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

        Mısır medyasına göre, Sabri, gelecek dönem yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olacağını Katar merkezli Al Jazeera kanalından açıklaması ve "ihanet suçu işlemesi" nedeniyle Şefik hakkında Başsavcı Nebil Sadık ve terör davalarına bakan Olağanüstü Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

        MISIR'A DÖNENSEMİR SABRİ'NİNYARGILANMASI TALEP EDİLDİ

        Sabri'nin, Şefik'in ülkeye dönüşünün ardından gözaltına alınmasını ve yargılanmasını talep ettiği aktarıldı.

        Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır yönetimleri, "teröre destek verdiği" iddiasıyla 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmişti. Bu ülkeler daha sonra Al Jazeera kanalının kapatılması da dahil Katar'dan bazı taleplerde bulunmuştu.

        Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ise Amerikan CBS kanalında bir programda, "Egemenliğimiz kırmızı çizgimizdir. Kimsenin buna müdahale etmesini kabul etmeyiz. Tarih, 50 yıl sonra Al Jazeera kanalının tüm bölgede ifade özgürlüğü kavramını nasıl değiştirdiğini kaydedecek. Al Jazeera'yı kapatmayacağız." açıklamasını yapmıştı.

        Eski Mısır Başbakanı Ahmed Şefik, BAE'de geçirdiği yaklaşık 5 yıllık sürenin ardından bu akşam ülkesine geri dönmüştü.

        Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'nin kazandığı 2012 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olan eski Başbakan Şefik, 2018'de ülkesinde yapılacak seçimlerde tekrar cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtmişti.

        MISIRA ULAŞTI

        Mısır'da gelecek dönem yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olacağını açıklayan eski Başbakan Ahmed Şefik'in, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) geçirdiği yaklaşık 5 yıllık sürenin ardından ülkesine geri döndüğü bildirildi.

        Uluslararası Kahire Havalimanı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şefik, Abu Dabi'den gelen özel bir uçakta beraberindeki 20 kişiyle Kahire'ye iniş yaptı.

        Havalimanında Şefik'i, ailesinden 50 kişi ve bazı destekçilerinin karşıladığı belirtildi.

        Şefik'in kızkardeşinin oğlu Şerif eş-Şazili, gazetecilere yaptığı açıklamada, BAE'den ayrılmadan hemen önce Şefik'in ekibinden telefon aldıklarını, sağlık durumunun iyi olduğunu ilettiklerini söyledi.

        MISIR'A GERİ GÖNDERİLDİ

        AA'nın haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), eski Mısır Başbakanı Ahmed Şefik'in Mısır'a dönmek üzere ülkeden ayrıldığını duyurdu.

        BAE resmi haber ajansı ENA'nın yetkili bir kaynağa dayandırdığı haberde, "Şefik, Kahire'ye dönmek üzere BAE'den ayrıldı. Ailesi ise hala ülkede." denildi.

        Haberde Şefik'le ilgili başka bir bilgiye yer verilmedi.

        Şefik'in avukatı Dina Adli Hüseyin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, BAE yönetiminin Mısır'a göndermek için Şefik'i evinde olduğu sırada gözaltına aldığını belirtmişti.

        EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

        Şefik'in avukatı Dina Adli Hüseyin, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "BAE yönetimi,Mısır'a göndermek için Şefik'i evinde olduğu sırada gözaltına aldı." ifadelerini kullandı.

        Hüseyin, Şefik ile iletişimin kesildiğini belirtti.

        BAE'den konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

        Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'nin kazandığı 2012 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olan eski Başbakan Şefik, 2018'de ülkesinde yapılacak seçimlerde tekrar cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtmişti. Şefik, bu kararının ardından BAE yönetimi tarafından kendisine "seyahat yasağı" konduğunu iddia etmişti.

        REKLAM

        Avukat Hüseyin, daha önce yaptığı açıklamada, Şefik'in önce Fransa'ya, ardındanMısır'a gideceği bilgisini vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ