Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Eskişehir Cuma namazı saati (3 Kasım) Eskişehir Cuma namazı vakti

        Eskişehir’de yaşayan vatandaşlar, kılınacak Cuma namazı öncesinde namazın saat kaçta kılınacağını araştırıyor. Namaz vaktini kaçırmak istemeyen ve zamanında camide yer almak isteyen Müslümanlar, internet üzerinde sık sık “Eskişehir Cuma namazı saati” ve “Eskişehir Cuma namazı vakti” aramalarını yapıyor. Peki Eskişehir’de Cuma namazı saat kaçta?

        ESKİŞEHİR CUMA NAMAZI SAATİ (3 KASIM)

        Müslümanların bayram günü olarak kabul edilen Cuma günlerine özgü bir namaz olan ve her hafta Cuma günleri yoğun katılımla camilerde kılınan Cuma namazı öncesinde namazın vakti Eskişehirli vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle araştırılıyor.

        REKLAM

        İnternet üzerinde “Cuma namazı saat kaçta?” ve “Eskişehir Cuma namazı vakti” aramalarını yapan vatandaşlar, namazın saat kaçta kılınacağını tam ve doğru bir şekilde öğrenmek istiyor.

        Eskişehir’de bu hafta Cuma namazı saat 12:49’da okunacak olan öğle ezanının ardından kılınacak. Camilerde Cuma namazını kılmak üzere toplanan milyonlarca vatandaş, namazı kılarak İslam dininde önemli bir ibadet olan Cuma namazını kılarak ibadeti yerine getirmiş olacak.

        NAMAZ ABDESTİ NASIL ALINIR?

        Cuma namazına katılacak olan vatandaşlar, bir yandan namaz vaktini araştırırken bir yandan da namaz için nasıl abdest alınacağını araştırıyor. Abdestini hatalı almak istemeyen binlerce vatandaş, “abdest nasıl alınır?” sorusunun yanıtını arıyor.

        1) Önce kollar dirseklerin yukarısı na kadar sıvanır, sonra "Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya" diye niyet edilir. Ve "Eûzü billahi mineşşeytanirracîm, Bismillahirrahmanirrahîm" okunur.

        2) Eller bileklere kadar üç kere yıkanır. Parmak aralarının yıkanmasına dikkat edilir. Parmaklarda yüzük varsa oynatılıp altının yıkanması sağlanır.

        REKLAM

        3) Sağ avuç ile ağıza üç kere ayrı ayrı su alınıp her defasında iyice çalkalanır.

        4) Sağ avuç ile buruna üç kere ayrı ayrı su çekilir.

        5) Sol el ile sümkürülerek burun temizlenir.

        6) Alında saçların bittiği yerden itibaren kulakların yumuşağına ve çene altına kadar yüzün her tarafı üç kere yıkanır.

        7) Sağ kol dirseklerle beraber üç kere yıkanır. Yıkarken kolun her tarafı, kuru bir yer kalmayacak şekilde iyice ovulur.

        8) Sol kol dirseklerle beraber üç kere yıkanır. Yıkarken kolun her tarafı, kuru bir yer kalmayacak şekilde iyice ovulur.

        9) Eller yeni bir su ile ıslatılır. Sağ elin içi ve parmaklar başın üzerine konularak bir kere meshedilir.

        10) Eller ıslatılarak sağ elin şehadet parmağı ile sağ kulağın içi, baş parmağı ile de kulağın dışı; sol elin şehadet parmağı ile sol kulağın içi, baş parmağı ile de kulağın arkası meshedilir.

        11) Elleri yeniden ıslatmaya gerek olmadan geriye kalan üçer parmağın dışı ile de boyun meshedilir.

        12) Sağ ayak üç kere topuklarla beraber yıkanır. Yıkamaya parmak uçlarından başlanır ve parmak araları iyice temizlenir.

        13) Sol ayak topuklarla beraber yıkanır. Yıkamaya parmak uçlarından başlanır ve parmak araları iyice temizlenir. Abdest bitince ayakta ve kıbleye karşı “Kelime-i Şehadet” okunur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ