Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Sağlık Müdürü Doc. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir H Tipi Ceza ve İnfaz Koruma Kurumu Müdürü Kamil Özdemir ve TÜGVA Başkanı Fatih Sert arasında "Küçük Adamlar Mutlu Oyunlar" projesinin protokolü imzalandı.

        Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Uğur Bilge, projesi kapsamında Eskişehir H Tipi Ceza ve İnfaz Koruma Kurumu'nda kalan, suç işleyen annelerin yaşamına dahil olan 06 yaş grubu çocukların sosyal ve ruhsal yönden motive edilmesi, yaşam alanlarının iyileştirilmesi ve etkinleştirilmesi ile hükümlü olarak kalan 1518 yaş grubu gençlerin yeniden hayat kazandırılması, bilinçlendirilmesi hedeflendiğini söyledi. Müdür Bilge, "Bu proje ile çocukların ruhsal, sosyal hayatlarına küçük adımlarla günü birlik ihtiyaçları giderilerek motive etmek, kalıcı çözüm politikalarıyla bu bireylerin günlük yaşam şartlarını iyileştirmek ve kurumlar arası işbirliğine geçilerek, resmi kurumlar, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleriyle adına UNICEF Çocuk Hakları Genelgesi'ne göre yüksek fayda içeren aktivite çalışmalarını yürütmeyi amaçlamıştır. Proje 2 aşamalı olup proje süresi 6 aydır. Projenin 1. aşamasında, Eskişehir İnfaz Koruma Kurumu'nda kalan, suç işleyen annelerin yaşamına dahil olan 06 yaş grubu çocukların sosyal ve ruhsal yönden motive edilmesi ve etkinleştirilmesi ile hükümlü olarak kalan çocuklara resmi ve dini bayramlarda özel etkinlikler düzenleyerek onların hayatlarına sıcak ve keyifli saatler katarak mevcut çocukları mutlu ve memnun etmektir. Projenin 2. aşamasında 06 yaş grubu çocukların yaşadığı alanların çocuk ruhuna uygun dizayn edilerek, kreş ve kum oyun parklarının hazırlanması açık alanda zaman geçirecek eğlendirici ve motive edici kalıcı uygulamaların hayata geçirilmesi ile dezavantajlı bireylerin hayata kazandırılması sosyal ve ruhsal yönden motive edilerek bu tür bireylerin hayat öykülerinin kalite yönünden iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Proje ekibine, sponsor olan kişilere ve emeği geçen herkese teşekkürler ederim" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler