Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Olta Balıkçılığı ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) Başkanı Osman Demirtaş, yeni avlanma sezonunda avcıların kurallara uymaları konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

        Tarım Bakanlığına bağlı Kontrol ve Koruma Genel Müdürlüğü'nün belirlediği yasak tarihinin dolmasıyla Eskişehir iç sularda uygulanan av yasağı 16 Haziran tarihinde sona erdi. Sazan, Kadife, Şiraz, Yayın, Tatlı Su Kefali gibi balıkları kapsayan yasağın kalkmasıyla balıkçılar Porsuk etrafına ve göletlere akın etti.

        Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ESBALDER Başkanı Osman Demirtaş, avlananların kanunlara uygun av yapmalarını tavsiye etti. Avlanma sırasında, tırıvırı, ağ ve kepçenin yasak olduğunu, kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunan Başkan Demirtaş, “20182019 balık av sezonu, 16 Haziran itibarı ile başlamış bulunmaktadır. Tüm amatör olta balıkçılığı yapan arkadaşlarımıza rast gelsin diyorum. İğneleri keskin olsun. Tüm bunların yanında kurallara riayet etmemiz gerektiğini söylüyoruz. 40 santimetre altındaki sazanların tezgahlarda olması suçtur. Bu tür balıkları tekrardan suya bırakmak gerekiyor. Amatör balıkçılığın yapılabilmesi için kurallara uymamız gerektiğini belirtiyorum. Araba bagajlarında satılan balıkların kesinlikle alınmaması gerekiyor. Bu insanlar böyle yaparak suç işlemiş oluyorlar ve ayrıca gıda açısından da çok tehlikeli bir durum. Balıkların, ruhsatlı balıkçılardan alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

        "Cezalar profesyonele de ağırlaştırılmalı"

        Son olarak kurallara uymayanlara ağır cezalar verildiğini belirten Demirtaş, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

        “Kurallara uymayan amatörlere verilen cezalar artıyor. Bin lira para cezasının verildiği oluyor, ama bu cezalar yapılan suç düzeyine göre de değişiyor. Amatöre ağırlaştırılan bu cezaların profesyonele de ağırlaştırılmasını diliyoruz. Onlar da bu konuda doğaya saygı duymalılar.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler