Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Üniversitesi'nin 20172018 eğitimöğretim yılı mezuniyet törenleri başladı.

        Farklı oturumlarla gerçekleşen mezuniyet törenlerinin açılış oturumunda Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunları uğurlandı. Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu’nda gerçekleşen törene, mezun olan öğrencilerin ailelerinin yanı sıra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Anadolu Üniversitesi öğretim elemanları ve üniversite mensupları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuklara Anadolu Üniversitesinin tanıtım filmi izletildi.

        “Bu güzel anı, sizlerle paylaşıyor olmaktan onur duyuyorum”

        Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan 2018 Yılı Mezuniyet Töreni ile ilgili gerçekleştirdiği konuşmasında, “Hepiniz mezuniyet törenimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu güzel anı, sizlerle paylaşıyor olmaktan onur duyduğumu belirterek sözlerime başlamak isterim. Konuşmamın başında başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için canını, kanını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

        "Çocuklarınız için kurduğunuz hayallerin gerçekleşebilmesi için çalıştık"

        Rektör Gündoğan konuşmasının devamında,"Kuşkusuz bu töreni değerli kılan tek şey sizlerin varlığıdır. Ancak bugünlerinizi, kıymetli ailelerinize borçlu olduğunuz düşüncesiyle öncelikle onlara seslenmek istiyorum. Kıymetli aileler, çocuklarınızın daha güzel koşullarda yaşamaları ve iyi bir geleceğe sahip olmaları hayaliyle yıllardır çaba sarf etmektesiniz. Yaptığınız fedakârlıkların değerini ölçebilmek elbette mümkün değil. Bizler, Anadolu Üniversitesi’nin bütün çalışanları, bu fedakârlıklarınızın bize yüklediği sorumlulukla yıllardır, emanetlerinize sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık. Artık onların, sahip oldukları bilgi birikimi ve kazandıkları tecrübeyle daha güzel bir dünya için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirebilecek durumda olduklarını düşünüyoruz. Hatta Anadolu Üniversitesi farkı ile akranlarının çok daha ötesinde bir konumda olduklarına eminiz. Bu yüzden bundan sonra yapılabilecek en önemli şeyin, onlara güvenmek, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini hayata geçirebilmeleri için onları desteklemeye devam etmek olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

        “Anadolu Üniversitesi’nde geçirdiğiniz yıllar sayesinde tüm zorlukları daha kolay aşacaksınız”

        “Üniversitemizin 60’ıncı kuruluş yılının kıymetli mezunları, bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi, birçok sorunla karşılaşacaksınız. Zaman zaman aşmakta zorlanacağınız bu sorunlar, sadece mesleki yaşantınızla ilgili olmayacak” diyerek mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Gündoğan, “Hepimizin geçtiği yollardan geçeceksiniz. Hepimizin çözmek için çaba sarf ettiği sorunlarla yüzleşeceksiniz. Şundan kuşkum yok ki bu sorunları; Anadolu Üniversitesi’nde geçirdiğiniz yıllar, aldığınız eğitim, katıldığınız ya da düzenlediğiniz kültürel ve sanatsal etkinlikler, kurduğunuz dostluklar ve çoğu zaman dört mevsimi ile hemhal olduğunuz kampüslerimizin size kattıkları sayesinde bizlerden çok daha kolay aşacaksınız” diye belirtti.

        “Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil, ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız”

        Mezun olacak öğrencilerin ülkemizin parlak geleceği için çalışmaya devam edeceklerine dikkat çeken Gündoğan konuşmasını şöyle sürdürdü;

        “Şunu hiçbir zaman unutmayın ki bu aziz millet bizleri olduğu gibi, sizleri de çok büyük fedakârlıklarla okuttu. Artık ülkemiz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı geldi. Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil; ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Yaşadığınız buruk sevinci ve mezuniyet sonrası ile ilgili tedirginliğinizi biraz da olsa azaltır diye düşünerek Anadolu Üniversitesi ile bağınızın kopmadığını, aslında daha da güçlenerek artacağını söylemeliyim. Emin olun taşıdığınız kurumsal kimlik, tabii ki biraz da sizin gayretinizle birçok kapıyı sizlere açacaktır. Ayrıca, Üniversitenizin kapıları da sizlere her zaman açıktır. Burada edindiğiniz dostluklar sizleri hiçbir zaman bir başına bırakmayacaktır. Anadolu Üniversitesi, altmış yıllık geçmişi ile kocaman bir aile olarak her zaman sizlerin arkasında olacaktır. Bu duygularla başarılarınızın devamını diler ve sizleri, mezuniyetiniz dolayısıyla canı gönülden kutlarım. Sizleri çok ama çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

        “Biz ara elaman değil aranan eleman yetiştiriyoruz”

        Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Göksel Arlı ise, “Bugün burada ortak bir sevinç yaşadığımız için öğrencilerimiz kadar biz de heyecanlıyız. Çocuklarınızı iki yıl önce Anadolu Üniversitesine emanet ettiniz, biz de onları elimizden geldiğince mesleki eğitimlerinin yanı sıra, özgüvenleri yüksek, sorumluluk bilinci taşıyan birer insan olarak yetiştirmeye çalıştık. Çocuklarınız, duyarlı bir yönetimin bulunduğu çok güzel bir kampüste eğitim aldı” diye aktardı.

        Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun işlevine de değinen Prof. Dr. Arlı, “Biz ara elaman değil aranan eleman yetiştiriyoruz. Gerek iş bulmadaki kolaylık gerekse hayata daha çabuk atılmaları açısından meslek yüksekokulları son zamanlarda oldukça önem verilen okullarımız arasına girdi. Dokuz yıl gibi bir sürede yaklaşık 1165 mezunumuzu uğurladık. Mezun olan öğrencilerimizin hemen hepsi devlet ve özel sektörde istihdam olanağı buluyorlar.” dedi. Arlı konuşmasının sonunda, “İyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır, çaba ister, bunun için uğraşın. Çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulmaktan hiç vazgeçmeyin” diye konuştu.

        “Şu an karşınızda kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak bulunuyorsak bunda sizlerin payı çok büyük”

        Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Mezunu Hatice Hilal Erkan, “Ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi’nden mezun olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. İki yıl boyunca bu kampüste hoşgörü içinde yaşadık ve eğitim hayatımız boyunca birçok şey öğrendik. Şu an karşınızda kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak bulunuyorsak bunda sizlerin payı çok büyük. Üniversite hayatımız boyunca bize destek olan ailelerimize çok teşekkür ederiz. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Okul Müdürümüz Prof. Dr. Göksel Arlı ve Okul Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Gökalp İşcan’a Öğretim Görevlileri Esin Şener ve Emre Birinci’ye çok teşekkür ederim. Bütün arkadaşlarımın mezuniyeti kutlu olsun” dedi.

        Konuşmaların ardından dereceye giren okul birincisi Eda Susam, okul ikincisi Kenan Özşan ve okul üçüncüsü Zahide Nur Tugan’a diplomaları ve hediyeleri Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Okul Müdürü Prof. Dr. Göksel Arlı tarafından verildi. Ardından Yunusemre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Mezunlarını keplerini havaya fırlattı.

        Tören, mezun olan öğrencilere ve ailelerine yapılan ikramların ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler