Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Devlet Hastanesi Zübeyde Hanım Yerleşkesi’nde tedavi gören psikiyatri hastalarının bir yıl boyunca usta öğreticiler eşliğinde yaptıkları ele emeği göz nuru eserleri açılan yıl sonu sergisiyle görücüye çıktı.

        Hastane bahçesindeki serginin açılışına Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici, Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle ve diğer sağlık idarecileri katıldı.

        Sergiyle alakalı açıklamalarda bulunan Devlet Hastanesi Zübeyde Hanım Yerleşkesi sorumlusu Başhekim Yardımcısı Dr. Gamze Mumcu; Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz Eskişehir Devlet Hastanesi bünyesinde 2011 yılından bu yana hizmet verdiğini belirtti. Dr. Mumcu “Amacımız hastalarımızın tedavisini toplum içinde yaşarken yapmak, hastaneye yatışlarını en az düzeye indirmek. Bu bağlamda resim, müzik, el sanatları, drama aşçılık, okuryazar kursları yanında tarihikültürel geziler, sinema, tiyatro gibi dış aktiviteler ile bireylerin sosyal çevre içinde hayata tutunmalarını sağlamaktır. 720 kayıtlı hastası olan Eskişehir Toplum Ruh Sağlığı Merkezimize her gün 100’e yakın başvuru olmaktadır” dedi.

        Dr. Mumcu, artık geleneksel hale gelen bahar şenliği ile de yıl boyu Halk Eğitim Merkezi’nden gelen hocalar gözetiminde hastaların yaptığı el emeği ürünlerin sergilendiğini belirtti.

        Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ise konuşmasında, açılan serginin psikiyatri tedavisinin bir parçası olduğunu söyledi. Psikiyatride ilaç tedavisinin yanı sıra meşguliyet tedavisinin de bulunduğunu anlatan Dr. Bilge “Psikiyatri tedavisinde öncelik elbette ilaç tedavisidir. Ama bunu destekleyecek bazı tedavi yöntemleri de bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de meşguliyet tedavisi. Sergilenen ürünlerde meşguliyet tedavisinin birer parçaları, Bu faaliyetin hasta üzerinde bir etkisi var. Onları meşgul ediyor. İçerisinde bulunduğu sıkıntılı, patolojik durumdan uzaklaştırarak hayata bağlama noktasında bir adım oluyor. Sadece ilaç alıp klinikte yatmanın her zaman istenilen etkisi olmuyor. Bu tür uğraşılar hastaların tedavilerinin bir parçası olarak sosyalleşmelerini de sağlıyor. Yapılan ürünleri halka gösterip, psikiyatri hastalarına moral kazandırmayı hedefliyoruz. İşe yaradığı duygusu bir şey öğretmenin kıvancı, üstelik bunu grup içinde ve topluluk içinde yapmak disiplin ve düzende gerektiriyor. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

        Psikiyatri hastalarının hazırlamış olduğu Uğraş Terapisi El Sanatları Sergisi’nin hafta boyunca devam edeceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler