Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ethereum ne kadar? Bugün Ethereum kaç TL? - Para Haberleri

        Halka açık Blockchain merkezli dağıtılmış bir bilgi işlem platformu olanEthereum, bugün güne630,82 dolar seviyelerinde başladı. Son 24 saatte yüzde 26,03 oranda değer kaybetmiş oldu.

        ETHEREUM FİYAT DEĞİŞİM GRAFİĞİ

        ETHEREUM KAÇ TL?

        Ethereum, 06/02/2018 09:00 itibarıyla TL bazında 2.388,08 TL, Amerikan doları bazında ise $630,82 seviyelerinden işlem görüyor.

        Ethereum (ETH) Nedir?

        Ethereum akıllı sözleşme (komut dosyası) işlevselliğine sahip, açık kaynak kodlu, halka açık ve blok tabanlı dağıtılmış bilgi işlem platformudur. Ethereum, uluslararası bir ortak düğüm ağı kullanarak komut dosyalarını çalıştırabilen merkezi olmayan bir Turing tam sanal makinesi ya da diğer adıyla Ethereum Sanal Makinesi ile işlem görür. Ethereum, hesaplar arasında aktarılan ve gerçekleştirilen hesaplamalar için katılımcı düğümleri telafi etmek için kullanılabilen "eter" isimli bir şifreleme simgesi de sağlar. Gas adında dahili bir işlem fiyatlandırma mekanizması ise, spam'ı azaltmak ve kaynaklarını ağ üzerinde tahsis etmek için kullanılır.

        REKLAM

        Ethereum, 2013 yılının sonlarında bir şifreleme araştırmacısı ve programcısı olan Vitalik Buterin tarafından önerildi. Geliştirme, Temmuz-Ağustos 2014 sırasında çevrimiçi bir crowdsale tarafından finanse edildi. Sistem 30 Temmuz 2015'te yayına alındı.

        2016'da, Ethereum, DAO projesinin çökmesi sonucunda Ethereum Classic'i yaratarak iki blok zincire dönüştürüldü.

        Ethereum 27 milyar doları aşan market hacmi ile Bitcoin’den sonra en fazla değere sahip sanal para birimidir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ