Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Etiya, Kuzey Amerika’nın önde gelen telekom operatörlerinden biriyle iş birliği anlaşması imzaladı - Teknoloji Haberleri

        Bünyesinde yer alan 550’den fazla Türk mühendisle, başta Silikon Vadisi, Singapur, Dubai olmak üzere dünyanın dört bir yanına yapay zekâ ile güçlendirilmiş yazılım ürünlerini ihraç eden Etiya, Kuzey Amerika’nın önde gelen telekom operatörlerinden biriyle stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.

        REKLAM

        Anlaşma kapsamında söz konusu operatörün bütün müşteri yönetimi, faturalama ve network altyapısı Etiya tarafından sağlanacak. Türkiye’nin tek sözleşme ile yapılmış en büyük yazılım ihracatlarından birini gerçekleştirdiklerini ifade eden Etiya Kurucu Ortağı ve CEO’su Aslan Doğan, “Tamamen Türkiye’de yerli sermaye ve yerli mühendislerimizle ürettiğimiz ürünlerimizi, Kuzey Amerika gibi yüksek teknoloji üreten bir kıtaya, üstelik uluslararası arenadaki rakiplerimizi teknik değerlendirmelerde geride bırakarak ihraç etmek hepimizi gururlandıran bir başarı” dedi.

        YAZILIM DÜNYASI İÇİN TARİHİ BAŞARI

        Etiya Kurucu Ortağı ve CEO’su Aslan Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

         Müşteri odaklı dijital dönüşüm sağlayan geniş ürün gamımızı son yıllarda yaptığımız yapay zekâ yatırımları ile güçlendirdik. Yaptığımız yatırımlar, inovatif ürünlerimiz ve müşteri yönetimi konusundaki uzmanlığımızla bugün itibarıyla dünyanın teknoloji üretiminde üst sıralarda yer alan bir bölgeye yazılım ihraç edebilir bir noktaya geldik. Aslında sıfırdan bir operatör kurabilecek uluslararası bir birikimden bahsediyoruz. Uzun süreli olan bu kontrat bize olan güveni de gösteriyor. Türkiye’nin tek sözleşme ile yapılmış en büyük yazılım ihracatlarından birini gerçekleştirdik
        Müşteri odaklı dijital dönüşüm sağlayan geniş ürün gamımızı son yıllarda yaptığımız yapay zekâ yatırımları ile güçlendirdik. Yaptığımız yatırımlar, inovatif ürünlerimiz ve müşteri yönetimi konusundaki uzmanlığımızla bugün itibarıyla dünyanın teknoloji üretiminde üst sıralarda yer alan bir bölgeye yazılım ihraç edebilir bir noktaya geldik. Aslında sıfırdan bir operatör kurabilecek uluslararası bir birikimden bahsediyoruz. Uzun süreli olan bu kontrat bize olan güveni de gösteriyor. Türkiye’nin tek sözleşme ile yapılmış en büyük yazılım ihracatlarından birini gerçekleştirdik Etiya Kurucu Ortağı ve CEO'su Aslan Doğan

        2023 İHRACAT HEDEFİ 10 MİLYAR DOLAR

        İhale kapsamında gerekli bütün network bileşenleri dahil CRM, sipariş sistemleri, tahsilat ve faturalama çözümlerinin de Etiya tarafından sağlanacağının altını çizen Doğan, projenin 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat hedefi koyan yazılım sektörü için önemli bir eşik olduğunu belirtti.

        Etiya CEO'su, Türkiye'nin potansiyelinin çok daha yüksek olduğuna da vurgularken, anlaşmanın sadece Kuzey Amerika bölgesine bir giriş niteliğini taşıdığını asıl amacın sürdürülebilir büyüme ve stratejik iş birlikleriyle dünyada bu alanda faaliyet gösteren ilk 3 firma arasına girmek olduğunun altını çizdi.

        REKLAM

        Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir; yurt dışında ise Amsterdam, San Francisco, Singapur, Ukrayna ve Dubai ofisleri ile hizmet veren ve tamamen yerli sermayeye sahip olan Etiya, başta telekom, enerji, medya ve finans sektörlerine müşteri odaklı dijital dönüşüm sağlayan CRM çözümleri olmak üzere dünya genelinde kurumsal yazılım çözümleri geliştiriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ