Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Cenk Tosun güne damgasını vurdu! Gaziantepspor için... - Futbol Haberleri
        1

        Aralıksız olarak 27 yıl mücadelede ettiği Süper Lig'den geçen sezon düşen Gaziantepspor, maddi açıdan zor günler geçiriyor. 110 milyondan fazla borcu olan kulüp, maça çıkabilecek kadar ödeme yapabilmesi için 4 milyon bulmak zorunda.

        2

        Kulüpten sürekli olarak destek çağrısı yapılırken Gaziantepspor'a bir yardım eli, Cenk Tosun'dan geldi.

        3

        22 milyon Euro garanti ücretin yanında bonuslarla birlikte Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer olarak Türkiye rekorunu kıran Cenk Tosun, eski kulübüne dolaylı yoldan katkı sağladı.

        4

        Beşiktaş'ın Cenk transferi için KAP'a yaptığı açıklamada dayanışma katkı payının 1 milyon 157 bin 895 Euro olduğu, bu rakamın da Everton tarafından karşılanacağı bildirildi.

        5

        Milliyet'te yer alan habere göre dayanışma katkı payı olarak anılan düzenleme, bir futbolcunun sözleşmesi bitmeden transfer olması durumunda bonservis bedelinin yüzde 5'i 12-23 yaş arasında görev yaptığı kulüplere veriliyor.

        6

        Buna göre 3.5 yıl Gaziantepspor formasını giyen Cenk Tosun, kırmızı-siyahlılara bu paranın yüzde 35'inin gitmesini sağlayacak.

        7

        Yani Gaziantepspor'un kasasına, 405 bin Euro (Yaklaşık 1 milyon 800 bin TL) girmiş olacak!

        8

        Mali sıkıntı nedeniyle büyük problemler yaşayan hatta kapanma noktasına kadar gelen kırmızı-siyahlılar, Cenk Tosun'dan gelecek bu parayla kısmen nefes almış olacak.

        9

        Düzenlemeye göre yeni kulüp, dayanışma payını futbolcunun tescilini takip eden 30 gün içinde veya şarta bağlı ödemeler yapılması söz konusu ise bu ödemelerden sonraki 30 gün içinde yukarıda yazılı hükümlere uygun olarak futbolcuyu yetiştiren kulübe veya kulüplere öder.

        10

        Dayanışma katkısının hesaplanması ve futbolcunun futbolcu kimliğinde işlenmiş kariyerine uygun olarak dağıtmak yeni kulübün sorumluluğundadır. Futbolcu, gerekiyorsa yeni kulübe bu sorumluluklarını yerine getirmek konusunda yardımcı olur.

        11

        NELER OLMUŞTU?

        Kulüpten 31 Aralık 2017'de bir açıklama yapıldı ve kapanma sinyalleri verildi. Futbolcular ve kulüp personeli adına yapılan açıklamada "Bizler Gaziantepspor başkanı, yönetimi, futbolcuları ve personeli olarak, kulübün yaşaması ve yaşatılması için onurlu bir mücadele verdik. Tüm çabalarımıza ve mücadelemize rağmen yalnız bırakıldık" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca "49 yıl önce bu koca çınarı sizler kurdunuz, büyüttünüz, emek verdiniz. 50. yılında torunlarınız kapatıyor, kapanmasına göz yumuyor. Bizleri affedin." denildi.

        12

        1 Ocak 2018'de kulüp başkanı Huzeyfe Durmaz bir açıklama yaparak "Gaziantepspor kapanıyor" şeklindeki haberlerin kendisinin açıklaması olmadığını dile getirdi. Kulübün 110 milyondan fazla borcu olduğunu vurgulayan başkan Durmaz "Futbolcularımız maddi sıkıntılar nedeniyle antrenmanlara çıkmama kararı aldı. Kulübümüzün 110 milyondan fazla borcu var. Transfer için acil olarak 10 milyona ihtiyacımız var. Ya Allah deyip maça çıkabilecek kadar ödeme yapabilmemiz için de 4 milyon gerekiyor." dedi.

        13

        2 Ocak 2018'de Gaziantepspor'da yönetici, futbolcu ve taraftarlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanarak kırmızı-siyahlı kulübe destek çağrısında bulundu. Kulübü kapatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını aktaran Durmaz, "Ancak maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız var. Şehrin önde gelenlerine sesimizi duyurmak istiyoruz. Amacımız Gaziantepspor'u yaşatmaktır. Gaziantepspor'u kapatmayacağız. Esnafın da sesini duyduk, en kısa sürede bir hesap açıp takıma yardım kampanyası düzenleyeceğiz." diye konuştu.

        14

        3 Ocak 2018'de kulüp bir açıklama daha yaptı ve yönetim kurulu olarak hem kulübe maddi destek sağlanması hem de daha demokratik, çağdaş ve katılımcı genel kurullar ve seçimler yaşanması adına bir dizi çalışma başlatıldığını belirtti.

        15

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Kulübümüzün içinde bulunduğu mali sorunların çözümüne katkı sağlanması amacıyla çeşitli yardım kampanyaları başlatacağız. Bu konuda halkımızın desteğini bekliyoruz. Ayrıca, Gaziantepspor Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden bu yana şerefle yürüttüğümüz bu görevi, hiçbir destek görmememiz sebebiyle bırakarak, olağanüstü kongre kararı alacağımızı tüm Gaziantepspor taraftarı ve tüm Gaziantep halkına saygıyla arz ederiz."