Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Didim'de öldürülen Eylem'in sevgilisine zanlı paket yerine ulaştı mesajı attı

        AydınDidim’de ‘internetüzerinden dolandırıcılık’suçlamasıylaarandığıiçin göçmen gibiKıbrıs’a kaçmakisteyen EylemGülçin Kanık’ıninsan tacirleri tarafındanvahşice katledilmesine ilişkin yeni ayrıntılar ortayaçıktı.

        Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre, Eylem’e uzun süre ulaşamayan ve “Kadın cesedibulundu” haberlerini görünceşüphelenen sevgilisi ve birarkadaşı durumu avukatınabildirdi. Avukat 11 Ekim’deDidim Savcılığı’nı arayıp,“Göğüslerinde silikon, göbeğinde beyaz taşlı pearcing,kulağında da beyaz taşlı küpevardı” bilgisini iletti. Bu bilgilerbulunan cesetle örtüştü,ardından annesinden alınan DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucu cesedin Eylem’e ait olduğu kesinleşti.

        ‘KARA GÖRÜNMÜŞ’

        7 Ekim’de cesedibulunan Eylem’in 4 Ekim’deöldürüldüğü belirlendi.Tutuklanan zanlılardanErhan D.’nin, Eylem’denhaber alamayınca arayanBayram E.’ye 5 Ekim’da“Denizleri aşmış kara görünmüş”ve “Paket yerine ulaştı”mesajı attığı ortaya çıktı. Katil zanlısı Serdal Ç.’ninBalıkesir’de 2004’te işlediğicinayet nedeniyle 8 yıl cezaevindekaldığı, 2012’de denetimliserbest kaldığı, karıştığıbir olay nedeniyle tekrartutuklanıp Ağustos 2016’daserbest kaldığı bildirildi.

        Kurbanın bir arkadaşının amcası olan zanlı ErhanD. ifadesinde cinayeti SerdalÇ.’nin işlediğini, cesedide onun yaktığını ileri sürdü.Erhan D., şu iddiaları ortayaattı: “Eylem’i Kıbrıs’a götürmekiçin ilk olarak anlaşıp6 bin Euro verdiğimiz Mustafa

        adlı kişi ortadan kayboldu.Bunun üzerine Mahmut K. ileirtibat kurduk. İsteği üzerineEylem’i Avcılar Çukuru’ndakavşağa götürdüm. Beyaz biraraç bekliyordu. Eylem kendisiniKıbrıs’a götüreceğinisöylediği Ömer’in beklediğinianlattı. Onu orada bıraktımbir süre sonra kaldığı eve gittiğimde‘Son anda vazgeçtim,şahıslara güvenemedim’ dedi.

        ‘BİRAZDAN SÖNER’

        Eve yeniden gittim. Eylemüzeri battaniyeyle örtülmüşyatıyor, Serdal Ç. başındasilahla duruyordu. Silahı doğrultup Konuşursan akıbetinaynı olur’ dedi. Uyuşturucukullandığını biliyordum.Sonra Mahmut K.’nın oğluG.K. 2 kişiyle geldi. Eylem’iaraca koyduk, ayrıldılar. Serdal’labaşka araçla takip ettik.Serdal indi, 5 dakika sonraalevler yükseldi. ‘Sigaraattım, bir şey olmaz, birazdansöner’ dedi. Daha sonra Serdal’a‘Yanan Eylem’di değilmi?’ dedim. Gülümseyip ‘Olabilirde olmayabilir de unutacaksın.O yananlara dikkat etkarın çocuğun olmasın’ diyetehdit etti. Ben de ‘Nasıl olsayandım, öyle de böyle de olsabu işi patlatacağım’ dedim.”

        ‘ERHAN BENİ OYALIYOR"

        Vahşetin ardından ifadesialınan Eylem’in sevgilisiBayram E., şunları anlattı:“Polis onu aradığı için lüksaracını sattı. 65 bin lirayıbenim hesabıma yatırdı.Arkadaşının dayısının kendisigibi arandığını, KendisineKıbrıs vatandaşı kimliği yaptıracağını

        söyleyip ilk etapta24 bin lira istedi. Kıbrıs’aAlanya üzerinden balıkçı teknesiile gideceklerini, mecburi6 ay kaldıktan sonra Avrupa’yageçeceğini söyledi.Sonra Erhan’ın kendisini oyaladığını,verdiği paranın boşagidebileceğini söyleyerek işi netleştirmek için Didim’e gitmekistedi. Birlikte gittik ve18 Eylül’de Erhan’la ilk kezyüz yüze görüştüm.”

        DİLEKÇEYİ ARKADAŞINA VERDİ

        15 suçtan aranan baş şüpheli Erhan D.’nin gözaltınaalınmadan kısa süre önce bir arkadaşına savcılığa teslimetmesi için olayı anlattığı 3 sayfalık dilekçe verdiği ortaya çıktı.Sahte kimlikle yakalanan Erhan D. hakkında resmi belgedesahtecilik, Başkasına ait kimlik ve kimlik bilgilerini kullanma vegümrük kaçağı sigaralarla ilgili de işlem yapıldığı belirtildi.Korkunç cinayetle ilgili Erhan D. ve Serdal Ç.’nin yanı sıraMahmut K. ile oğulları G.K. (17) ve Y.K. (16) tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ