Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Facebook, ABD'li rapçi Lil B'nin hesabını engelledi

        Sosyal medya platformundan beyazlar ve silah şiddetiyle ilgili yaptığı paylaşımlar sonucu, Facebook'un 'nefret hassasiyeti' konusundaki engeline takıldı. Daha sonra bir paylaşımda bulunarak, "Silahı sevenlerin yalnızca beyazlar olduğu söylenebilir. Korku içinde yaşamak istemiyorum. Silaha ihtiyaç duymuyorum."dedi.

        Diğer bir diğer paylaşımında ise, "Beyazlar korktukları için silahı bırakmayı problem addediyorlar. Silahı bıraksalar hepimiz güven içinde olacağız; ama bunu yapmıyorlar. Onlar zorba."

        Facebook'un engellemesi üzerine yaptığı açıklamada, 'paylaşımıyla herhangi bir nefret söylemini dolaşıma soktuğuna inanmadığını ve görüş ortamı yaratmayı amaçladığını' savundu.

        REKLAM

        ABD'nin çeşitli bölgelerinde dersler verdiğini söyleyen Lil B, "Nefreti hedeflemeden olumlu bir tartışma başlattığımı sanıyordum. Facebook'un nefret söylemi politikalarına saygılıyım, gelecekte ifade özgürlüğünü savunmanın ve tüm insanları korumanın yanı sıra nefrete karşı birlikte savaşmaktan mutluluk duyacağım" açıklamasında bulundu.

        Bir Facebook sözcüsü, nefret söylemi politikalarının tüm ırklar için eşitlikçi bir anlayışla işletildiğini ve ırklara karşı tarafsız olduklarını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ